"Бари Сийл: Наркотрафикантът" го поставя отново в ролята на пилот преди продължението на "Топ Гън". Предстои му и шестият "Невъзможна мисия", на чиято снимачната площадка 55-годишният актьор счупи глезена си при каскада

Ако Хан Соло е най-великият контрабандист в онази далечна галактика от "Междузвездни войни", на Земята това е Бари Сийл.

В ролята на антигероя влиза Том Круз, който догодина ще снима продължение на авиокласиката си "Топ Гън" (1986), където също играе летец.

Видео: Том Круз разиграва филмите си в 10 минути

Заглавният персонаж от "Бари Сийл: Наркотрафикантът", с оригинално заглавие American Made, е висококвалифициран пилот от гражданската авиация през 80-те.

Семеен мъж с две деца, животът му изглежда подреден и предсказуем... докато с него не се свързва Монти Шафър от ЦРУ (Домнал Глийсън, "Междузвездни войни: Силата се пробужда").

Именно опитен летец като Бари е нужен на разузнаването, за да събере информация за най-непристъпните кътчета на Централна Америка. Той приема задачата, но при едно от кацанията в Никарагуа се запознава с Пабло Ескобар и неговите приближени...

Виж още: "Операция Ескобар" и още нови роли на Брайън Кранстън

Сийл решава да експлоатира докрай тази възможност и докато работи за американското правителство, започва да прекарва през границата големи количества кокаин за картелите. И тъй като покровителите му във Вашингтон са по най-високите етажи във властта, е напълно спокоен за свободата си... но дали двойните игри няма да му костват живота?

Режисьор на криминалния трилър с елементи на черна комедия е Дъг Лаймън ("Самоличността на Борн", "Мистър и мисис Смит"), с когото Круз засне фантастиката "На ръба на утрешния ден". Екранната му съпруга се играе от Сара Райт, бивш модел, популярна от ситкома Marry Me.

Според първите отзиви на критиката тук 55-годишният Том демонстрира отлична актьорска форма, след като в началото на лятото претърпя срамен провал с "Мумията".

В момента той работи по шестия "Невъзможна мисия", чиято премиера е насрочена за следващото лято, но снимките бяха временно преустановени, след като получи фрактура на десния глезен при изпълнение на каскада.

Видео: Том Круз в най-новите си каскади

"Бари Сийл: Наркотрафикантът" е по кината и на IMAX у нас от 25 август.