... и как - без спецефекти и дубльори - е заснел сцените със самолета и моторите от "Мисията невъзможна-5: Престъпна нация"

В петия филм от поредицата, по кината от днес, пред Итън Хънт (Том Круз) и екипа му стои най-невъзможната мисия досега: да изкоренят Синдиката - международна престъпна организация, която по нищо не отстъпва на Отряда на Агенцията за невъзможни мисии (АНМ) и цели да го унищожи...

Същевременно в правителството са на мнение, че организацията не предотвратява толкова престъпления, колкото създава хаос и е време да бъде закрита...

Още във финала на трейлъра видяхме кое самият Круз нарича несъмнено "най-опасната каскада, която съм правил" - издигане на 1500 м височина с военен "Еърбъс A400M"... но не вътре в него, при това облечен в костюм.

В интервю пред Yahoo! 52-годишният Том споделя, че още при първите си полети със самолет, като дете, се заигравал с мисълта какво би било да пътуваш отвън, например на крилото.


Режисьорът Кристофър Маккуори на свой ред обяснява, че летвата с предишния филм била вдигната прекалено високо: "Когато си се качил на най-високата сграда в света, не можеш след това да отидеш на втората по височина, така че вариантът с небостъргачите отпадна."

Предишният филм от поредицата, "Режим Фантом", излязъл в края на 2011 г., събра над 700 млн. долара от касите на кината.

Този път в невъзможната мисия на Хънт и хората му се включва ново дамско попълнение - Ребека Фъргюсън, която е позната от миналогодишния "Херкулес" с Дуейн "Скалата" Джонсън и историческия сериал "Бялата кралица", където игра Елизабет Първа.

До Том Круз отново застават Джереми Ренър и Саймън Пег, а сред новите попълнения в актьорския екип е Алек Болдуин.