Човекът прилеп се завръща в кината с анимацията "ЛЕГО филмът: Батман", а наесен се чака и третият пълнометражен филм с популярните играчки - "ЛЕГО Нинджаго: Филмът" (видео)

В над 75-годишната си история Батман има няколко превъплъщения в киното, последното от които беше Бен Афлек в "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта".

Човекът прилеп / Брус Уейн обаче се е появявал и в множество анимационни филми, а в "Лего: Филмът" (2014) го озвучаваше Уил Арнет, популярен от комедийни сериали като "Развитие в застой", "Рокфелер плаца 30" и "Семейство Милър".

Сега супергероят му получава и самостоятелен филм, в чийто подгряващ трейлър се правеше на бийтбоксър и подгряваше омар в микровълнова фурна... а по-нататък разбира, че има син, осиновен - на име Робин (Майкъл Сера).

Появява се и Жокера, озвучен този път от Зак Галифанакис, Ралф Файнс отново е икономът Алфред, а кметът на Готъм е жена - с гласа на Марая Кери... Дамското присъствие допълват Батгърл (Росарио Доусън) и Харли Куин (Джени Слейт), с която вече се запознахме в "Отряд самоубийци".

По кината го очакваме на 10 февруари, а още в началото на тази есен излиза и "Лего Нинджаго: Филмът". Той се базиран на друга популярна линия играчки, озвучени с гласовете на Дейв Франко, Джъстин Теру в ролята на злодея и Джеки Чан като стария Майстор Ву, който "наема" шестима героични нинджи...

На плаката за "Лего Батман" междувременно се появиха и други персонажи от Лигата на справедливостта, които тази година са удостоени също така с игрален филм.

Виж още: 66 филма, които нямаме търпение да видим през 2017 г.