След тях Поли Генова е вторият изпълнител, получил от БНТ още един шанс да ни представя на песенния конкурс. Припомнете си хита им "Вода", който донесе на страната ни рекордно високото пето място - и вижте най-новия му "гавър", от Зуека и Рачков

С класирането си на пето място в Хелзинки през 2007 г. етнодуетът Елица Тодорова и Стоян Янкулов си остават най-успешното ни участие на Евровизия досега. Двамата получиха нов шанс да представят страната ни през 2013 г. в Малмьо, Швеция, където обаче песента им "Само шампиони", създадена в съавторство с Криско, не прескочи полуфинала.

След първия си опит с "На инат" през 2011 г., сега отново в Швеция, но в столицата Стокхолм, довечера и (евентуално) в събота, 14 май, Поли Генова има реалната възможност да повтори тяхното знаменателно постижение с новия си хит If Love Was a Crime.

Виж още: Песен от българин е фаворитът на Евровизия 2016

Иначе най-голямото ни постижение на Евровизия е второто място на Крисия, Хасан и Ибрахим в детското му издание, което донесе на България домакинството през 2015 г.

Фотогалерия: Българското участие на Евровизия досега

Припомнете си "Вода" в изпълнението на Елица и Стунджи във финландската столица и най-новия й "кавър" - от водещите на шоуто за звездни имитации "Като две капки вода" Зуека и Рачков, от епизода в понеделник, 9 май, където в публиката беше и самата певица.