Англоезичната композиция с български рефрен представя страната ни на песенния конкурс в Стокхолм през май, а клипът й включва кадри от "Под прикритие"

Миналия път Поли Генова заложи на рока, българското "На инат" и силовото пеене... и се провали. Песента й за Евровизия 2016 If Love Was A Crime се отличава с денс звучене, напомнящо хита на лято 2015 Lean On, а английският текст е допълнен с БГ рефрена "О, дай ми любовта".

Във видеоклипа й за конкурса в Стокхолм през май са използвани кадри от "Под прикритие" с актьора Ивайло Захариев и снощната премиера на сезон 5 в НДК, където песента прозвуча на живо. 

От БНТ изтъкват, че участието в песенния конкурс и кримисериалът са двата им най-мащабни проекта, които представят България пред света.

В записа на музикалния съпровод участва Теодосий Спасов, а зад създаването на If Love Was A Crime, рекламирана с хаштага #ILWAC, стои международен екип от композитори и музикални продуценти:

Борислав Миланов, Себастиан Арман и Йоаким Бо Персон.

Изборът на песента ни е направен от Дани Милев и Стоян Янкулов-Стунджи (представяли България на Евровизия съответно с Мариана Попова и Елица Тодорова), Красимир Гюлмезов и директорката на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Милка Митева, както и от представители на БНТ.

В текста се отправя послание за силата на любовта и смелостта, която притежават обичащите хора - готови да стигнат докрай, независимо от обстоятелствата и общественото мнение, обясняват от БНТ. Самата Поли Генова е негова съавторка, като взела активно участие в целия творческия процес.

"Песента е въздействаща, повличаща и носеща едно-единствено послание -

любов! Тази любов, която откриваме навсякъде, която е заложена вътре в нас и която ни зарежда с толкова много вяра и енергия. Заредени се чувстваме аз и всички, които работим над проекта, защото знаем, че любовта ни прави непобедими. И защото Любовта е универсален език. С екипа ми залагаме на нея и на английски език, за да достигне до всеки", обяснява певицата.

Този сезон тя носи две дини под една мишница, защото участва и в шоуто на Нова телевизия "Като две капки вода". Междувременно от БНТ разпространиха и кадри от нейна фотосесия, заснета от Костадин Кръстев, който спечели преди дни наградата "Златна игла" за моден фотограф на годината.