Ивайло Захариев в главна роля

Ивайло Захариев

актьор

Роден е на 4 октомври 1984 г. в София, а името му нашумя покрай главната роля в сериала на БНТ "Под прикритие". Там в продължение на пет сезона играе Мартин Христов - Шмекера, агент, който се внедрява в групировката на един от най-опасните мафиоти, а след това се връща на работа в ГДБОП.

Продуцентите от "СИА" описват персонажа му като чаровен, атлетичен, с готово решение за всяка ситуация - и изглеждащ добре. Иначе завършва НАТФИЗ през 2007-а в класа на проф. Атанас Атанасов (агент Колев от "Стъклен дом").

Освен че помага на младежи да се преборят с наркотиците, Ивайло участва и в друга продукция на БНТ, която пък засяга проблема с насилието в училище: "Номер 1", който спечели голямата награда "Златна роза" на фестивала на българския игрален филм Варна 2011.

В гангстерската комедия "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела" играе студента Антон по прякор Красивия, който има мечта, но за да я осъществи, първо трябва да намери пари и да продължи следването си...

Известно време е гост-водещ в предиобедното предаване на БНТ "Отблизо с Мария".

Ангажиран е и с каузата за предоставяне на достъп до култура, информация и забавление на хората с увреден слух, като владее жестомимика и работи с театър, съставен от глухи актьори.

Женен, с две деца.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност