Най-големият киноекран и симфоничният оркестър на БНР връщат класиката на екран в България

Официалната за страната ни кинопремиера на неостаряващата класика на Франсис Форд Копола "Кръстникът" (1972) е на 7 ноември, когато е първият спектакъл с музиката, изпълнявана на живо от симфоничния оркестър на БНР в зала 1 на НДК.

Най-големият киноекран у нас, цели 220 кв. метра, излъчва за първи път този филмов шедьовър в преработен HD формат. За целта у нас се внасят два специални проектора, използвани и за премиерата в лондонската "Ройъл Албърт хол".

Над 60 български музиканти вдъхват нов живот във великия филм на Франсис Форд Копола. От БНР определят участието на своя симфоничен оркестър като "поредно творческо и професионално предизвикателство".

Виж още: Създателят на "Кръстникът Live" дирижира спектакъла в София

Много от нас са израснали с книгите, филмите и най-вече музиката от "Кръстникът", която и до днес остава като един от най-любимите и запомнящи се саундтраци в историята на киното, коментират от държавното радио броени дни преди "Кръстникът Live in Concert".

Билетите на цени от 40 до 110 лв. можете да откриете в мрежата на "Ивентим" в цялата страна, вкл. на 84 бензиностанции OMV и в Билетния център на НДК.