Джъстин Фриър води симфоничния оркестър на БНР на 7 ноември в зала 1 на НДК

Създателят на "Кръстникът Live" Джъстин Фриър идва лично да дирижира симфоничния оркестър на БНР за спектакъла в София на 7 ноември. Тогава филмът а на Франсис Форд Копола се излъчва за първи път у нас в ремастериран HD формат под съпровода на повече от 60 музиканти.

Под ръководството на Фриър Симфоничният оркестър на БНР ще ни отведе в далечната 1972 г., за да изгледаме отново кинокласиката, докато емблематичната музика на композитора Нино Рота звучи на живо в зала 1 на НДК.

"В София ще чуете буквално всяка нота, която е записана за саундтрака на "Кръстника". През цялото време стремежът ни беше да запазим възможно най-много от оригиналното усещане затова и намесата ни в аранжимента е съвсем минимална", споделя Джъстин Фриър, създател на CineConcerts и диригент на спектакъла - и допълва:

"Запазили сме например оригиналното изпълнение на великия Ал Мартини, който пее I Have But One Heart на сватбата, а оркестърът на БНР ще му акомпанира на живо на сцената 43 години по-късно. Фантастично е, ще видите и сами!"

Световната премиера на "Кръстникът Live" беше на 8 декември в напълно разпродадената "Ройъл Албърт хол" в Лондон. През 2015 г. още 26 европейски града, които се потапят в историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино. 

София е първа спирка в Източна Европа и единствена на Балканския полуостров. Билетите на цени от 75 до 110 лв. ще откриете в мрежата на "Ивентим" в цялата страна, вкл. на 51 бензиностанции OMV и в билетния център на НДК.