Филмът на Франсис Форд Копола, спечелил три награди "Оскар", се завръща на голям екран на 7 и 8 ноември в ремастериран HD формат под съпровода на 60 музиканти от Симфоничния оркестър на БНР

Интересът на българската публика към "Кръстникът Live" се оказа толкова голям, че организаторите от Keen Acts и БНР обявиха още една дата за филмово-музикалния спектакъл - 8 ноември, отново в зала 1 на НДК.

Първото представление е ден по-рано, на 7 ноември.

Тогава филмът на Франсис Форд Копола от 1972 г. се завръща на голям екран в ремастериран HD формат под съпровода на над 60 музиканти от Симфоничния оркестър на БНР.

Симфониците на БНР под диригентството на самия създател на проекта Джъстин Фриър, ще са на сцената по време на цялата прожекция, възраждайки на живо всяка нота, написана от композитора Нино Рота.

София е първа спирка на "Кръстникът Live in Concert" в Източна Европа и единствена на Балканския полуостров.

"За Симфоничния оркестър на БНР ще е поредно творческо и професионално предизвикателство да се включи в спектакъла. Много от нас са израснали с книгите, филмите и най-вече музиката от "Кръстникът", която и до днес остава любими и запомнящ се саундтрак. Комбинацията от вечните теми, изпълнени на живо, и прожекцията на първата част от трилогията ще бъде едно наистина магическо преживяване", коментира директорката на "Музикална къща - БНР" Хелия Чавдарова.

Световната премиера на "Кръстникът Live" беше на 8 декември м.г. в напълно разпродадената "Ройъл Албърт хол" в Лондон.

Тази година още 26 европейски града се потапят в една от най-великите филмови класики, разказваща историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо (с "Оскар" за главна мъжка роля) и Ал Пачино, номиниран за изпълнението си в първия филм и продължението му от 1974-та.

"Кръстникът Live" е на 7 и 8 ноември в зала 1 на НДК. Билетите на цени от 40 до 110 лв. можете да откриете в мрежата на "Ивентим" в цялата страна, вкл. 51 бензиностанции OMV, както и в билетния център на НДК. Следете събитието и във "Фейсбук".