В ексклузивно интервю пред руски вестник Герман Костин разказва, че Анна се качила в ауди с кавказец, носейки 120 хил. лири стерлинги

"Жестоко и загадъчно" - така в. "Комсомолская правда" определя убийството на Анна Леонтиева и малкия Никита, което вече се разследва и в Русия.

Разчлененият труп на 34-годишната рускиня беше намерен в началото на март край Приморско, а телцето на сина й беше открито на 20 март в куфар, захвърлен в района на софийското село Пасарел.

Виж още: Коя е всъщност "жената без глава"

Леонтиева заминала от София с кавказец, носейки в себе си 120 хил. лири стерлинги. На 7 февруари, заедно с Никита и вещите им, тя се качила в ауди с турска регистрация в компанията на мъж на име Павел (Паша), който имал вид на кавказец, но "говорел прекалено добре руски, без никакъв акцент".

Това разказва пред руския вестник Герман Костин,

когото властите у нас смятат за тясно свързан с двойното убийство. За да се оневини, той дава ексклузивно интервю, в което обяснява, че два дни след отпътуването на Анна, на 9 февруари, отлетял за Северен Кипър за рождения ден на дъщеря си.

50-годишният Герман Костин, който има бизнес с недвижими имоти, вкл. в България, се познавал с убитата от 2012 г., като вероятно в един момент двамата са били любовници, смятат разследващи, цитирани от "Стандарт".

"Комсомолская правда" го намира в Турция. По спомените му Анна Владимировна отишла в Северен Кипър преди три години заедно с мъжа си Вадим Плотников.

"Той ми е приятел, знаем се отдавна. Купиха жилище, бяхме съседи - живеехме в един комплекс. Всъщност Анна живееше с детето, а той ги навестяваше периодично."

Апартаментът от 120 кв. м струвал около 60 хил. лири стерлинги. След това Анна си намерила по-млад мъж. Разводът с Плотников бил много конфликтен. Понеже всичко било на нейно име, тя прибрала имотите му. По думите на Костин

новият любим на Анна бил "някакъв турски юноша"

- офицер, който служел в окупирания от Турция Северен Кипър. Миналото лято Костин дошъл с децата си на обичайната почивка у нас и Анна пожелала тя и Никита да ги придружат.

Герман й помогнал да си наеме апартамент на съседна улица в столичния кв. "Витоша". Водил често детето й на английска детска градина заедно с дъщеря си, на тенис, както и в "Пирогов", защото момченцето страдало от изкривяване на стъпалото, става ясно от интервюто му.

Междувременно таткото на момчето искал да вложи в страната ни 500 хил. долара, за да получи постоянно жителство. Така Плотников щял да бъде по-близо до вече бившата си жена, разказва Костин, който твърди, че преди Нова година го посрещнал в България и си прекарали отлично...

Виж още: Издирват мъж с кавказка националност за двойното убийство

Когато кавказецът дошъл да вземе Анна, Герман останал изненадан, тъй като смятал, че тя заминава с турския си приятел. Мъжът, когото Никита наричал "Паша",

бил на около 35 и носел скъп часовник

Пред "Комсомолская правда" Костин разказва повече и за себе си - например, че не е служил нито в Чечения, нито в Афганистан, а на иранската граница през 1983-85 г. Никога никого не съм убивал, не умея това; обикновен човек съм, споделя мъжът, нарочен за главен заподозрян по случая.

46-годишната българка Весела, с която според български медии са в развод, е негова втора съпруга. От близо десетилетие тя също живее в Кипър. Запознали се случайно. Предишният й мъж загинал в автомобилна катастрофа и я оставил вдовица с малко момиченце.

Убитата 35-годишна Анна Леонтиева е заминала от София с кавказец със 120 000 паунда. Тя взела Никита и вещите си и се качила на 7 февруари в "Ауди" А6 или А8 и тръгнала заедно с кавказец на име Павел (Паша), който "говорел прекалено добре граматически руски без никакъв акцент". Това разказва за вестник "Комсомолская правда" Герман Костин, когото българските власти продължават да смятат, че е свързан тясно с убийството на Леонтиева и сина й Никита. Два дни по-късно след тръгването на Анна, на 9 февруари, Костин излетял за Северен Кипър. Леонтиева бе намерена мъртва на 3 март край Приморско, а синът й - на 20 март в езеро до с. Пасарел край София.


Герман и Анна се познавали доста добре от 2012 г. насам, вероятно в един момент са били любовници, смятат разследващите. Според Костин тя дошла в Северен Кипър преди 3 години заедно с мъжа си Вадим Плотников, купили апартамент от 120 квадрата, който струвал около 60 000 паунда. След това тръгнали да се развеждат. Понеже всичко било на името на Анна, тя прибрала имотите на Вадим след брака. По това време се влюбила в "турски юноша", както казва Костин - турски офицер, който служил в Северен Кипър. В средата на миналата година Костин тръгнал към България, Анна пожелала и тя да дойде с него. По това време имала връзка с турския офицер. Рускинята на два пъти заминавала при турчина, като оставяла Никита при Герман.


Плотников искал да вложи 500 бона за постоянен адрес


Любовта не познава граници. Съпругът на убитата Анна Леонтиева Вадим Плотников искал да вложи в страната ни $500 000, за да получи постоянно жителство. Така бащата на Никита щял да бъде по-близо до вече бившата си жена Анна, която му взела голяма част от имотите след развода им, разказва Герман Костин. Двамата с Вадим били дори приятели, преди Нова година Герман и Вадим били в София и си прекарали отлично.


Герман помогнал на Анна да си наеме апартамент на съседна улица, успоредна на ул. "Яна Язова" в столичния кв. "Витоша". Водил често Никита на английска детска градина на 150 метра от дома си заедно с дъщеря си, момченцето ходело да играе и тенис. Герман водел детето и в "Пирогов", защото страдало от изкривяване на стъпалото, става ясно от интервюто му.

Копирано от standartnews.com

Източник: StandartNews.com, KP.ru