Знаят кое е детето от куфара, жената без глава от Приморско му е роднина - може би майка, пише на уводно място "24 часа"

Полицията вече намества пъзела около убитото момченце, напъхано в куфар. Открит е и родният му баща, който е в Русия, разкриват запознати с разследването пред в. "24 часа".

Петгодишното русначе - голо, увито само със синя хавлиена кърпа - беше намерено преди 10 дни в скъп куфар, захвърлен до софийското с. Пасарел. По-късно днес БНР съобщи и името му -

Никита Леонтиев, роден в Санкт Петербург, но живял в град Перм

Като заподозрян за убийството се издирва друг руски гражданин, който живеел на квартира у нас, допълва "24 часа". В момента се изясняват отношенията му с майката на детето, но със сигурност той не е бащата, обяснява криминалист.

Руснакът обитавал жилище в столичния кв. Витоша. То било собственост на негов сънародник, притежател на няколко имота в България. Полицията вече е запечатала апартамента. Съседи казват, че от жилището често се чувала руска музика.

Виж още: Мистерията със зеления куфар

Все още обаче не може да се каже със 100% сигурност, че жената, чиито останки бяха открити край Приморско, е майката на детето Анна Леонтиева. Първата ДНК експертиза не доказала с категоричност такава роднинска връзка.

Затова е взета втора ДНК проба от разчленения женски труп и е изпратена в София, научил "24 часа". До дни се чакат и резултатите от назначената антропологична експертиза, която се извършва в специализираната лаборатория към полицията в Бургас.

До този момент за мистериозния труп край Приморско може да се каже, че е на млада,

добре поддържана жена с луксозно бельо и скъпи спортни обувки, най-вероятно чужденка

Очакваният фоторобот на жертвата, който полицията възнамеряваше да прави, все още не е готов. Най-вероятно той ще бъде направен след като са готови всички експертизи. Според източници на вестника данни от ДНК профила на женския труп вече са пуснати в Интерпол и Европол.

Досега е ясно, че в мистерията със смъртта на детето има трима руснаци - бащата на детето, за когото от Гранична полиция нямали данни да е влизал в България, собственика на апартамента и трети, който е издирван като евентуален извършител.

Една от възможните версии, по която работят криминалистите, е, че

след като ликвидирал майката на момченцето, руснакът решил

да се отърве и от детето и затова го убил. Тревожел се, че хлапето ще го издаде, а нямал и как да обясни отсъствието на майката, ако се свърже с бащата на момченцето.

Повод за убийството на жената може да е станал скандал между двамата, подозират полицаи. Мотивът обаче засега не е ясен.

Останките от човешко тяло бяха открити край бившата резиденция на Тодор Живков "Перла" на 2 март т.г. Семейство с две малки деца тръгнало на разходка в гората, когато на около 50 м от пътя за тракийското светилище Беглик Таш майката се натъкнала на ужасяваща находка - два човешки крака с таз, но без по-голямата част от торса, ръце и глава. 

На 4 март, доста по-далеч от мястото, са открити череп с липсваща долна челюст, пет поясни прешлена, лакътна кост и дълъг кичур тъмнокестенява коса. Според разследващи смъртта на жената е настъпила около седмица по-рано.

Тялото не е разчленено умишлено,

а най-вероятно е било разкъсано от диви животни, уточнява съдебният медик д-р Косьо Янков, извършил аутопсията.

Той е категоричен, че по откритите останки няма данни за следи от насилие. Заради липсващия торс обаче версията за убийство не може да бъде изключена, признават разследващите.

Източник: 24Chasa.bg, BNR.bg