Издирват мъж от кавказка националност за убийството на момчето и майката, пише "24 часа"

Във връзка с разследването на тежко криминално престъпление столичната полиция търси съдействие от гражданите, които имат информация за детето и жената на горните снимки.

Хората, които са ги срещали заедно или поотделно, контактували са с тях, или имат данни за тяхното местопребиваване и придвижване, могат да сигнализират на тел.: 112, 02/982-05-16, 02/982-03-31 или в най-близкото районно управление. Анонимността им е гарантирана.

След това съобщение, разпространено от МВР в понеделник, в. "24 часа" потвърди, че това са убитото дете от куфара, намерен край Пасарел на 20 март, и жената, чийто разчленен труп беше открит в близост до Приморско на 3-4 март.

Виж още: Русначето Никита е убитото дете от куфара

Анна Леонтиева и малкият Никита пристигнали у нас от Кипър, казали запознати с разследването пред "24 часа". Руснак, който живее там, ги свързал с техни сънародници в България.

Установено е, че бащата на детето не е влизал в България и е извън списъка на заподозрените. Полицията обаче издирва мъж от кавказки произход, за когото се предполага, че е напуснал и е заминал за Кипър.

Пълна загадка остава какво е правил 20 дни с детето, коментира криминалист, тъй като момченцето не е убито веднага след майка му, а близо три седмици по-късно.

Криминалистите проверяват къде са ходили двамата през това време. Предположенията на разследващите са, че детето заедно с придружителя е обитавало един от двата запечатани апартамента на Герман Костин и Весела Вачева.

51-годишният руски бизнесмен и българската му съпруга, бивша стюардеса, се издирват, но само за сведение. Двамата управляват мащабен бизнес с недвижими имоти в Северен Кипър, където е регистрирана фирмата им "ГеоЛайн инвестмънтс".

Виж още: Мистерията със зеления куфар

Източник: в. 24 часа; пресцентър МВР