След разплетената мистерия с труповете на русначето Никита и майка му не закъсняха и реакциите в родината им. Ето подробностите за Анна Леонтиева, обобщена от медиите у нас и в Русия

След като се установи самоличността на двата трупа, намерени през март на няколкостотин км един от друг, догадките около причините за убийството на рускинята и невръстния й син продължават. Ето какво знаем дотук за "жената без глава", както я нарекоха медиите.

Анна Леонтиева довела малкия Никита в България, за да му даде европейско образование, пише в. "24 часа", като цитира още подробности за семейството, съобщени в "Туитър" от детския омбудсман на Русия Павел Астахов.

Според него младата жена решила да напусне родината, за да получи постоянно местожителство в ЕС и синът й да има европейско образование.

"Излезли са от Русия през 2013 г.,

а мъжът й, който е баща на детето, останал в Перм. Те живели в Кипър до края на миналата година, а таткото пристигал от време на време, като финансирал изцяло пребиваването им в чужбина, включително и обучението. След Нова година Анна и Никита пристигнали в България", пише Астахов.

Леонтиева била омъжена за доста по-възрастен от нея мъж, който разполагал с много средства. Младата жена карала червен мерцедес - кабрио; двамата купували имоти по чужбина - предимно в България и Кипър, разкриват руски медии.

Богаташът бил втори съпруг на 35-годишната Анна, но двамата се разделили и детето им останало при нея. Разведена била и с първия си мъж, с когото се запознала в юридическия факултет на Пермския държавен национален изследователски инстиут, където

учела "социална дейност"

После си намерила топло местенце в държавната администрация на Пермския край - като консултант на информационно-аналитичния отдел към Департамента за развиване човешкия потенциал на чиновническия апарат.

Пред руския в. "Московский комсомолец" нейни познати я описват като "ефектна, самостоятелна и енергична" жена. Била отлична майка, обожавала сина си, обичала парите и правела кариера.

По време на втория си брак купувала недвижими имоти в Кипър и България,

а след развода взела своя дял и отпрашила зад граница. В. "Всеки ден" цитира бившия й шеф Павел Блус, който е потресен от новината за смъртта й.

"Леонтиева е моминската фамилия на Анна. Не знам защо, но тя не взе името на бащата на детето си. Анна винаги е била кариеристка - целеустремена и дисциплинирана. На нея човек можеше да разчита като на специалист - изпълняваше работата качествено и навреме. Винаги се стараеше да има проекти и да бъде първа. Спомням си, веднъж се задържа след работа, питам я защо не си отива вкъщи да си гледа семейството? Тя ми вика - мъжът ми сам може да се погрижи за всичко. Аз не мога да съм просто домакиня", спомня си началникът й, според когото

Анна била витална жена и привличала вниманието

Разчлененият труп на Анна беше открит на 2 март от туристи в гора край Приморско. Тъй като първоначално черепът не беше намерен, медиите у нас я кръстиха "жената без глава".

Самоличността й се изясни едва след като 5-годишният Никита, по фамилия Плотников, беше открит също мъртъв - в куфар, захвърлен край софийското село Пасарел. За десетина дни мистерията беше разплетена - двамата се оказаха майка и син.

Бабата на Никита вече е разпознала дъщеря си и внука по снимки. Междувременно руските следствени органи са започнали досъдебно производство за "убийство на две и повече лица".

Дългове, битов скандал или преплитане на бизнесинтереси -

това са само някои от хипотезите за зловещото престъпление, което насочва прожекторите върху все по-голямата руска общност у нас.

Източник: 24Chasa.bg, MK.ru, VsekiDen.com