Вицепрезидентката на технологичния гигант Анджела Арендс се включва в проекта "Лидери и дъщери" с няколко съвета към двете си момичета, които споделя по повод 8 март

Анджела Арендс, на 56, е американска бизнесдама, чието име фигурира в списъците на списанията "Форбс" и "Форчън" с най-влиятелните жени в света.

Изпълнителен директор на модна къща "Бърбъри" през периода 2006-2014, от три години тя е старши вицепрезидент в "Епъл" по търговията на дребно - единствената жена с толкова висок пост в компанията.

В навечерието на 8 март Анджела се включва в проекта Leaders & Daughters с писмо до дъщерите си Самър и Анджелина. Инициативата е подета от Егон Зендър по повод Международния ден на жената през 2016 г., а целта й е да извлича поуки от утвърдени лидери и техните дъщери за следващото поколение жени на ръководни позиции.

Предлагаме ви пълния текст от Анджела Арендс:

Да се ​​надяваме, че в товя писмо няма да прочетете нещо, което вече не сте чували многократно от мен досега. Винаги съм се опитвала да ви служа за пример, когато сме заедно, и ще сторя същото в това писмо, като ви напомня за няколко принципа, които ще ви ориентират във вашия предстоящ, невероятен житейски път:

Бъдете отзивчиви, разчитайте знаците, следвайте призванието си и никога не гледайте назад по-дълго, отколкото се налага.

Винаги съм се опитвала да ви помагам, без значение на колко години бяхте, където и да сме били заедно - или където и да съм била аз. Исках да знаете, че аз съм винаги до вас - духом, емоционално и дигитално. Никога няма да се почувствате изолирани или самотни.

Знайте, че съм на денонощно разположение, ако имате нужда от съвети, обич или просто да споделите забавна снимка, емотикон или усмивка (дори ако се усмихвам само вътрешно).

Виж още: Барак Обама: В какъв свят искам да пораснат дъщерите ми

Да бъдеш отзивчив чрез изслушване, съчувствие и съпричастност - това изгражда доверие, а за целта винаги поддържайте сериозен зрителен контакт (същият ефект има и честото докосване с ръка).

Доверието на свой ред гради увереност, а тя ви дава възможност да се надявате, да мечтаете повече и да фокусирате вниманието си не върху себе си, а върху хората около вас.

Отзивчивостта е най-големият подарък,

с който можете да удостоите друг човек - и най-добрият начин да укрепите отношенията си. Когато съдействате на някого, вие изживявате този миг не само в съзнанието си. Вие виждате, чувате и чувствате другия, а заедно имате още повече сили да извършите велики дела. Това е дарба, която обикновено се проявява повече при жените.

Виж още: Да си баща на момичета

Опитвала съм се да споделя с вас и възможно най-много от ценните житейски уроци и тайни, за да може, когато вече ме няма, да имате солидна основа от знания и ценности, независимо на колко дупки по пътя ще се натъкнете в хода на живота си.

Бъдете открити; винаги се опитвайте да разчитате знаците, покрай които преминавате - или които преминават край вас. Често съм ви напомняла, че

в живота няма случайности

За всичко, което ви се случва, си има причина или предопределеност. Всяка книга, която получавате, всяко ново познанство, всичко, което наричаме късмет, е знак, който само чака да бъде прочетен.

Виж още: Писмо от баща към дъщеря: "Миличка, никой за нищо не ти е длъжен"

Не е лесно, когато си млад и фокусиран върху самия себе си, но понякога ще поглеждате назад, ще правите логическата връзка и след това ще бъдете по-отворени и любознателни към тези знаци в бъдеще.

Всъщност знаците не са очебийни или очевидни. Трябва да сте открити и отзивчиви, за да ги почувствате инстинктивно или да ги видите интуитивно. Наблюдавали сте от първа ръка, а и често сме обсъждали ролята, която знаците са играли в живота ми - и невероятните неща, които се случиха като резултат от моето вслушване в тях и реакцията ми. Като представителки на женския пол, на който е присъща по-голяма чувствителност, сте надарени с естествена способност да вниквате в това.

Вие сте напълно наясно колко сте благословени и с какви невероятни дарби сте родени - които брат ви не притежава, както и вие не разполагате с дарбите, които има той. Знаете колко ви радва да вършите онова, което обичате, и че то ви се удава естествено и с лекота.

Затова моля, моля, моля, разберете какво е призванието ви и след това просто се придържайте към него. Големите спортисти, музиканти, учени и т.н. - всички са

специализирани в дадена област, върху която се фокусират и усъвършенстват

Не позволявайте на никого да ви убеди да вършите неща, които не са ви присъщи или са в несъответствие с вашите ценности и дарбите, дадени ви от Бог. Вие, повече от всеки друг, знаете какво ви вълнува.

Колкото по-бързо съумеете да идентифицирате своите пристрастия и да се съсредоточите върху тях, толкова по-щастливи ще бъдете - и ще постигнете по-голям успех. И не се притеснявайте, ако все още не сте намерили своята пътека. Тя ще ви се покаже сама, стига да сте отзивчиви, отворени за знаците и следвате призванието си. Всичко е свързано.

Виж още: Писмото на един баща след победата на Доналд Тръмп

И последно, любими мои деца, никога не отстъпвайте повече, отколкото трябва - не само зад волана, а и в живота като цяло. Точно както не виждате онова, което е зад вас, докато карате на заден ход, прекаленото вглеждане в миналото може да ви накара да премисляте някои неща отново и отново. Това често ни кара да виждаме или да си измисляме неща, които всъщност никога не са се случвали.

По-лошото е, че животът на заден ход ви заслепява за онова, което предстои - вашите житейски мечти, които чакат своето сбъдване; съдбата ви, която чака да се осъществи.

Знам какво си мислите - защо татко ви и аз винаги държим своите стари семейни снимки за разглеждане на телевизора? Така е, защото семейството ви е вашата основа, а също и най-големият ви стимул. Когато става дума за семейство, ние трябва да бъдем с вас, където и да се намирате - така, както и вие сте винаги и завинаги с нас.

Обичам ви,
Мама

Източник: Leaders & Daughters