Фантастичният психотрилър е не римейк, а по-скоро продължение, обяснява Кийфър Съдърланд, който се завръща в ролята си от 1990 г. И този филм обаче няма да нареди българката в холивудската "А" група (видео)

Нилс Арден Оплев, екранизирал в Швеция първия роман от хитовата трилогия "Милениум", режисира Нина Добрев в новия "Линия на смъртта" / Flatliners, по кината у нас от този петък, 29 септември.

През последните години датчанинът работеше и върху тв сериали като "Под купола" по Стивън Кинг и награждавания Mr. Robot.

Героите в "Линия на смъртта" и сега са студенти по медицина, които експериментират, като се приближават максимално до "оня свят", прекарвайки до няколко минути в състояние на клинична смърт.

Срещите им с отвъдното обаче ги натоварват с грехове от миналото - и предизвикват паранормални явления, поради което и жанрът е научнофантастичен психотрилър.

Единственото достойнство на новия "Линия на смъртта" е, че обяснява свръхестествените прояви като халюцинации, а изпадането в смърт - като своеобразен наркотик със съответните странични ефекти, коментират обаче критици.

Зад Океана са категорични, че оригиналът е култова класика, а римейкът - несполучлив хорър, който спокойно би могъл да мине за епизод от сериала "Доктор Хаус".

Филмът не e римейк, а по-скоро продължение на оригинала от 1990 г., обяснява Кийфър Съдърланд (сериала "24"), който се завръща в старата си роля, вече като преподавател.

Навремето му партнираха неговата тогавашна годеница Джулия Робъртс, Кевин Бейкън, Уилям Болдуин и Оливър Плат, а режисьор беше Джоел Шумахер.

По-рано тази година Добрев се появи за последно във финала на хитовия си сериал "Дневниците на вампира", както и редом с Вин Дизел в "Трите хикса: Отново в играта".

Освен нашата Нина, сега в главните роли са още четирима актьори: Джеймс Нортън (сериала "Гранчестър"), Диего Луна ("Rogue One: История от Междузвездни войни"), Киърси Клемънс (сериала "Оцеляване") и номинираната за "Оскар" Елън Пейдж ("Джуно"), позната още от "Генезис" и "X Men: Дни на отминалото бъдеще".

Добрев, която е родена в София, е секссимволът сред тях; има и любовна сцена с мексиканеца Диего Луна, заснета максимално пестеливо откъм голота. И този филм обаче няма да нареди българката в холивудската "А" група. Жалко...