Новият филм от поредицата - "Дни на отминалото бъдеще", излиза по кината през май 2014, а две години по-късно се чака и следващият, "Апокалипсис"

Ще ви простим, ако сте изгубили бройката на всички X-Men филми, заснети от 2000-та насам. Шестте заглавия досега поставят поредицата на 15-о място в киноисторията, с приходи над 2 млрд. долара.

За номер 7 се завръща режисьорът на първите два филма Брайън Сингър, а новият сюжет обещава в битката за оцеляване да се включат всички любими герои от оригиналната трилогия, при това обединили сили с младежките си версии. Тяхната битка трябва да промени миналото - за да спаси нашето бъдеще.

"X-Men: Дни на отминалото бъдеще" се води продължение едновременно на "Последен сблъсък" (2006) и "Първа вълна" (2011), като излиза близо година след "Върколакът" (2013) и ще бъде последван от "Апокалипсис" през май 2016.

Видео: Хю Джакмън финално като Върколака

Джеймс Макавой и сър Патрик Стюарт са Чарлз Ксавие/професор Х на млади и стари години, а Майкъл Фасбендър и сър Иън Маккелън - Ерик Леншър/Магнито.

Дженифър Лорънс и гаджето й Никълъс Холт са младите версии на Мистик, играна преди от Ребека Ромин, и д-р Хенри "Ханк" Маккой (Келси Грамър от сериала "Фрейжър"), известен още като Звяра.

Появяват се също Хю Джакман, Холи Бери, Елън Пейдж, Ана Пакуин, Даниел Къдмор, Шон Ашмор.