The Wolverine е вторият солов филм за Върколака, в който героят на Хю Джакман отива в Япония - и неговата рекордна, шеста изява в поредицата комиксови екранизации

През 2014 г. ще го видим отново редом с останалите мутанти в "X-Men: Дни на отминалото бъдеще" (реж. Брайън Сингър), но преди това идва "Върколакът 3D", по кината у нас от 26 юли. Режисьор е Джеймс Манголд, работил с Хю Джакман и в романтичната комедия "Кейт и Леополд" (2001).

За да направи мускули за ролята на Логан/Върколака, актьорът се хранел по шест пъти на ден и потърсил съвет от Дуейн Джаксън-Скалата, който го инструктирал да наддава в продължение на шест месеца, не повече от половин килограм седмично, като консумира 6000 калории дневно - "ужасно много пилешко, пържоли и кафяв ориз".

Във "Върколакът" 100-годишния мутант Логан се озовава в Япония, призрачното царство на якудза и самураите, където не е бил от Втората световна война - и сега за първи път е изправен пред заплахата от истинска смърт.

В това опасно пътуване, за да преоткрие героя вътре в себе си, Логън ще бъде принуден да се бори не само с могъщи врагове, мутанти и хора, но и с призраците от собственото си минало. Докато кръстосва адамантиевите си нокти със самурайски мечове, проправяйки си път през лабиринт от любов, предателство и чест, той ще узнае истинската цена на живота, който няма край...