Пълната програма за второто издание на музикалния фестивал, което събира звездни имена от електронната сцена на 23 юни в парка на Летище София (видео, снимки)

HippieLandia навлиза във втората си година и на 23 юни посреща под открито небе в живописния парк на Летище София всички слънчеви хора, готови за много и нови музикални преживявания, съобщиха организаторите.

Фотогалерия: Звездите на HippieLandia 2017

Dub FX, Дейв Кларк, LSB & MC DRS и Gridlok са само някои от гостите, които излизат пред българска публика в непосредствена близост до пистата на аеропорта на четири сцени с различна концепция, музикална програма и забавления.

Благодарение на официалния фестивален партньор coBuilder International посетителите могат да се насладят и на специално изградена зона за релакс и отмора.

Над дузина хамака от "Айляк Хамак" са на разположение за публиката заедно с демонстрации по въздушна йога, а музикалната селекция на сцената от 21 до 6 ч. е от скандинавско инди и електро (Nordic Soundscapes - 100% Scandinavian Music Selection by Martin & Sayulke).

Виж още: Първото издание на фестивала - Hippielandia 2016

Звездите на главната сцена сега са феноменът Dub FX, родният продуцент Иван Шопов и вокална група "Авигея", белгийската изгряваща звезда Poldoore и Future Sounds of Sofia, които представят специално шоу по случай 5-годишния си юбилей, а за финал са оставени едни от най-големите имена на британската дръм енд бейс сцена - LSB и MC DRS.

Програмата на Main Stage по часове:

21.30 - 23.00 - Unkle Billy
23.00 - 01.00 - Poldoore
01.00 - 02.00 - Ivan Shopov & Avigeya Live
02.00 - 03.30 - Dub Fx Live
03.30 - 04.30 - Future Sounds of Sofia 5th Anniversary Show
04.30 - 06.00 - LSB & MC DRS

За любителите на качествената техно музика, фестивалът е подготвил специална сцена, където хедлайнър е едно от най-големите, уважавани и значими имена в техно музиката - Дейв Кларк. Редом с него на сцената излиза френският електронен гигант Задиг, а с помощта на "Институт Сервантес" в програмата взима участие испанският продуцент Тенсал. Вечерта там открива ексцентричната австрийка с бразилски произход Джойс Муниз, чието гостуване е със съдействието на Австрийското посолство в София.

Програмата на Filter Techno Stage по часове:

22.30 - 00.00 - Joyce Muniz
00.00 - 02.00 - Zadig
02.00 - 04.00 - Dave Clarke
04.00 - 06.00 - Tensal
06.00 - 07.00 - Birben

Родният талант от град Троян Иван Шопов, който е сред най-популярните и успешни бейс продуценти в света, известен още като COOH, или Balkansky, има своя собствена сцена, посветена на дръм енд бейс музиката и нейните подстилове. На COOH Bass сцената се качват холандeцът Gridlok, който представя новия си албум Z3R0 H0U2, оглавил класациите само преди две седмици, екстравагантният германец The Panacea, както и новите надежди на българската бейс сцена Soulnd и D-Mental, а ранната сутрин настъпва със сета на Joy.

Програмата на COOH Bass Stage по часове:

21.30 - 23.30 - Soulnd
23.30 - 01.00 - D-Mental
01.00 - 02.30 - Gridlok
02.30 - 04.00 - COOH
04.00 - 05.30 - The Panacea
05.30 - 07.00 - Joy

Съпътстващите атракции и забавления включват зона с дрехи и музика от Иван Шопов и Авигея, Fingah, Future Sounds of Sofia и ACATALEO, рисунки по тялото с къна. На разположение e и зона с надуваеми барбарони от Parachute-ka, а грижата никой да не остане гладен или жаден, е поверена на Boom Burgers, Club Mate, бира "Гларус" и Tatratea.

Истинските музикални фестивали са вече рядкост по нашите ширини и ето защо е важно да ги подкрепите, като просто си купите билет, кажете на приятелите си и се заредите с добро настроение за нови музиклани приключения, призовават организаторите, които се стремят към нещо различно от стереотипните партита в тъмни и кънтящи халета, спортни зали или прашни бетонни складове.

Стандартни билети на цена 37 лв. могат да се намерят в цялата страна - на Ticketportal.bg, в бензиностанции ОМV, книжарници "Буктрейдинг", магазини "На тъмно" и билетния център на НДК.

 

Онлайн билети по 37 лв. - директно от http://bit.ly/HippieLandiaFestival

 

Билетите на място са на цена 40 лв. За повече подробности - https://www.facebook.com/HippieLandiaMusicFestival/

Dub FX

Превърнал се в символ на уличната култура, Бенджамин Станфорд, известен под псевдонима си Dub FX, е безспорно един от най-ярките представители на световната алтернативна музикална сцена. Роден в Мелбърн, Австралия, той започва кариерата си като уличен артист и бързо се превръща във вдъхновение за множество музиканти.

Покорява света с характерната си loop station техника, с която създава музика изцяло от собствените си глас и тяло - цяла палитра от гласови и инструментални импровизации върху основа от отличителен бийтбокс ритъм.

За Dub FX музиката съществува, за да предава послание, а неговото е изразено в последния му албум Thinking Clear (2016). So Are You, Fake Paradise и Thinking Clear са само част от композициите му, които носят идеята за мир, свобода, вселенска хармония и любов, чрез които музикантът се изправя срещу заробването на съзнанието от дигиталната виртуалност.

LSB

Люк Бийвън (LSB) навлиза в дебрите на дръм енд бейс музиката през 2000 г., а популярността му продължава да расте и до днес. С издаването на All Of My Love и Rolling Sideways той демонстрира изразително мелодично звучене, което скоро се превръща в негова запазена марка. Работата му с издателите Spredhead Rec продължава и с първото му EP, озаглавено Overthinking.

Впоследствие Ел Ес Би издава музика за лейбъли като Shogun Audio, Soul:r, Hospital Records, Deman, появява се в албума на DRS - Mid Mic Crisis, като съвместното им парче The View с вокалите на Тайлър Дейли спечелва вниманието на фенове от цял свят.

MC D.R.S.

е роден в Манчестър под името Делрой Потингър и днес е сред най-успешните емсита на световната дръм енд бейс сцена.

Професионалният му път започва в средата на 90-те години, когато у него се пробужда интерес към хип-хоп културата. Вдъхновен от работата на изпълнители като Run D.M.C. и Къртис Блоу, Ди Ар Ес започва да продуцира музика. Скоро се запознава с едни от най-големите майстори на електронната сцена LTJ Bukem и MC Конрад - и оттогава името му се превръща в емблема на Progressive Sessions.

Дръм енд бейс кариерата му бележи връх през 2012 с излизането на първото му EP под заглавие I Don’t Usually Like MC’s But…, от което са култовите Count to Ten и Holding On.

През 2015 г. излиза вторият му албум Mid Mic Crisis, а година по-късно печели наградата на Drum & Bass Arena за най-добър вокалист и най-добро MC.

Иван Шопов и "Авигея"

Специални гости на най-горещата лятна вечер са българският продуцент Иван Шопов и девойките с ангелски гласове от фолклорна група "Авигея", които представят албума "Канатица".

Композициите им са с подчертано нежно космическо звучене, възпяват музиката като дар от предците ни и разказват за безграничната свобода на човешкия дух, обясняват организаторите.

Синтез между българска народна музика и електроника, вокалите на "Авигея" и извънземните мелодии на Иван Шопов вдъхват нов живот на фолклорното изкуство, пречупвайки го през призмата на различни електронни стилове: ню джаз, дръм енд бейс, ембиънт и дъбстеп.

Future Sounds of Sofia

Насочена към лекия, но дълбок, изчистен и мелодичен дръм енд бейс и близките му подстилове, FSS е колаборация между Smartech, Presize, Robustus и Phirah.

Следвайки мотото Visual and Vocal Drum and Bass, Future Sounds Of Sofia се стремят да поднесат нов тип изживяване за любителите на този стил, като залагат на качеството в саунда и дълбочината на музиката.

Poldoore

миксира семпли с инструментални звуци на живо в динамична бленда, която се класира някъде между разпускащи и криволичещи бийтове. Установилият се в Белгия продуцент прави първия си пробив в музикалната индустрия през 2014 г. със своя дебютен албум The Day Off. В същата година потегля и на първото си европейско турне, включващо фестивали като Tomorrowland, Gilles Peterson’s Worldwide Festival и Dour Festival, което му носи широка и солидна фенска база.

През 2016 г. излиза вторият му албум The Day After.

Дейв Кларк

Със статут на основоположник на електронната музика, Дейв Кларк се завръща в София с безкомпромисно ъндърграунд техно.

Наричан "Барона на техното", той e силно повлиян от пънк/рок легенди като Ник Кейв, Savages и легендарните Bauhaus, което играе и ключова роля в оформянето на цялостното му звучене. Не признава жанровите "правила" и граници, а стилът му варира от хип-хоп до анархичен пънк, като променя коренно утвърдената представа как трябва да звучи електронната музика.

Неподвластен и противник на комерсиализацията в електронната музика, Дейв Кларк успява години наред  да се задържи сред най-ценените и най-обичаните имена от любителите на суровото техно, а радиопредаването му White Noise представлява истинска институция, поддържаща актуалното ниво на електронната сцена.

Джойс Муниз,

родена в Бразилия, израснала в ЮАР и живееща във Виена, дебютира зад пулта едва 16-годишна, а малко след това започва да записва вокали с Маркус Дохелски, популярен още като Shanty Roots, и I-Wolf (Sofa Surfers). Дебютира самостоятелно с Party Over Here (2010) и после неведнъж оглавява класациите на Beatport и DJ Mag. Печели наградата "Амадеус" - австрийския еквивалент на "Грами", за вокалите в съвместното си парче със Скеро Kabinenparty, което взима и приз за песен на годината.

Задиг

Движеща сила на френската електроника, Zadig e и сред отговорните фактори за завръщането на Париж като световен център на прогресив техносцената.

Той прави своя пробив в рейв средите през 90-те и бързо намира мястото си в тази скоростно нарастваща общност, но пет години по-късно прави радикален завой към техното. Под силното влияние на Джеф Милс, Джоуи Белтрам и лейбъли като Synewave, Lost и Tresor, се мести в Париж, където се занимава с всякакви странични дейности.

Докато работи в Matos DJ Store, се запознава с Матю Бертет - независим саунд инженер, музикален дистрибутор и експерт в електронната музика. Запознанството им неусетно се превръща в приятелство, което връща интереса на Zadig към продуцирането. Поемайки голям риск, той създава собствено звукозаписно студио, а Бертет го представя на лейбъла Plastic Rec, с който издава и първия си сингъл Vision.

През 2011 г. основава своя лейбъл Construct Re-Form, към който се включват талантливи френски продуценти като Antigone, Voiski, Birth of Frequency. Репутацията му на водеща сила в техно индустрията расте и той започва да обикаля клубове и фестивали по цял свят, а връзката му с култовите Tresor и Berghain става все по-дълбока.

Tensal

е новият проект на Хектор Сандовал (едната половина от Exium), чиято музикална кариера се простира в две десетилетия. Tensal е едновременно неговият псевдоним и името на лейбъла, към който той продуцира новата си музика, фокусиран върху по-модерно и циклично техно, стъпило на класическото индустриално звучене.

Неговите диджей сетове изучават и показват различните лица на техното, но с лека ръка привличат и любителите на индъстриъл стила.

Иван Шопов като Cooh,

един от артистичните му псевдоними, се съсредоточава върху тежкото дръм енд бейс звучене, към което е насочена и концепцията на цялата му сцена на HippieLandia 2017.

Автор и на визията, мултиталантлив музикант, продуцент, диджей и визуален артист, Иван е родом от Троян и си е сътрудничил с имена като Теодосий Спасов, Димитър Бодуров, Бурак Малчок. Част е от лейбъла Position Chrome, а тази пролет издаде дебютния си албум с вокална група "Авигея", стартира нов проект с Теодосий Спасов - InFusion, композира музика за танцови спектакли, пърформънси и какво ли още не.

Гридлок,

описван като пионер в дръм енд бейс музиката, има дискография, която обхваща повече от едно десетилетие. Американският продуцент непрестанно експериментира и търси нови начини да влее емоция и новаторство в музиката си, като привлича вниманието на звезди като Shy FX, Pendulum, хаус легендата Саша и великана на електронната музика Джош Уинк. Записва за Ram Records, Commercial Suicide, Bad Taste, Hospital Records, Blackout, Virus и къде ли още не, стига и до MTV, като успява да запази характерния си почерк.

Стартира проекта си Project 51 Recordings - платформа, където се събират ъндърграунд новатори като Optiv, Hive, The Upbeats. Докато Project 51 набира скорост, той остава близък с Violence Recordings и играе важна роля за превръщането на лейбъла в световна сила.

През 2009 г. издава първия си солов албум Void, който съдържа 13 композиции.

The Panacea,

или Матиц Муц, е едно от култовите имена на тежката дръм енд бейс сцена. Роден в Германия, той има зад гърба си цели 11 дългосвирещи албума, 45 EP-та и множество записи към различни лейбъли като PRSPCT Recordings, L/B Recordings, Intransigent Recordings, Freak Recordings, Kniteforce, Ant-Zen, Ambush, Yellow Stripe Recordings. Най-забележителният сред тях е легендарният Position Chrome, който самият той притежава.

Джой

е смятан за един от титаните на хардтехносцената у нас, споделял пулта с имена като Angerfist, Noize Suppressor, Stereo Type, диджей Mag Dog, диджей Аниме, Day Mar, диджей Ръш.

D-Mental

D-Mental е български дръм енд бейс продуцент, основател на лейбъла Mental Disorder Recordings, чрез който издава и популяризира млади дръм енд бейс таланти от различни краища на света.

Soulnd

има страст към музиката, колекционира плочи и обича да миксира. Мисли, че един добър диджей трябва да знае историята на музиката, която пуска, и че този добър диджей винаги ще включва някои стари парчета в своя микс. Ориентиран е най-вече към дъбстеп и дръм енд бейс стиловете, като от време на време подслажда микса с хип-хоп, реге, трип-хоп и др.

Селекцията му е разнообразна и варира според мястото и времето на сета, но винаги набляга на интелигентното звучене, било то мелодично и приятно или по-мрачно и дълбоко.

В началото на 2015 г. поставя началото на своя собствена клубна вечер с името All About The Music. Освен в България, се е изявявал в Ню Йорк, Румъния и Гърция.

Източник: EventEase