Винаги съм знаела, че ще приключа след шестия сезон, обяви тв звездата, родена в България

Последният снимачен уикенд с екипа на "Дневниците на вампира" беше и прощално парти, оповести актрисата Нина Добрев в социалните мрежи.

Винаги съм знаела и искала историята на Елена да приключи след шест сезона, а последните шест години бяха пътешествието на живота ми, споделя с почитателите си 26-годишната тв звезда, която е родом от София и обяснява:

"Бях човек, вампир, двойник, ненормален безсмъртен, двойник, който се преструва на човек, и човек, който се преструва на двойник. Бях отвличана, убивана, възкресявана, изтезавана, проклината... бях мъртва и немъртва - а има да се случат още толкова неща преди финала на сезона през май.

Елена се влюби не веднъж, а два пъти, в две сродни души, а аз самата се сдобих с някои от най-добрите си приятели и със семейство в разширен състав, което винаги ще обичам."

Виж още: Нина е най-секси във фантастиката

Актрисата обещава още подробности, вкл. ексклузивно интервю за юнския брой на сп. "Селф", и обявява, че е готова да премине към следващия етап от живота си.

Виж още: Домът на Нина Добрев

За финал на този дълъг постинг Нина отправя благодарност и към феновете си - за тяхната обич, подкрепа и страст.

"Не съм си и представяла това, когато бях канадска девойка от "Гимназията Деграси", която се явява на прослушване в Лос Анджелис за "онзи тв сериал в стила на "Здрач". Обичам всички ви. Затегнете коланите. Ако си мислите, че знаете какво предстои - не знаете", заключава Добрев.

Нина на първи плакат за "Дневниците на вампира", 2009 г.

"Дневниците на вампира" се базира на тийнейджърските романи от Л.Дж.Смит. Тръгна през 2009 г. в разгара на манията по вампирски романи като сагата "Здрач" и друга екранизирана с успех поредица - "Истинска кръв".

Сериалът проследява събитията в Мистик Фолс, щата Вирджиния - измислено градче с мистериозно минало, обитаван от свръхестествени същества. Там тийнейджърката Елена Гилбърт (Нина Добрев) се влюбва в 161-годишния вампир Стефан Салваторе (Пол Уесли).

Виж още: Любимата поза на Нина Добрев

Междувременно актрисата имаше връзка с неговия екранен брат - Иън Съмърхолдър, но двамата се разделиха и той заживя с друга "вампирка": Ники Рийд, популярна с ролята на Розали от "Здрач". В сезон 6 Елена също бе принудена да се бори със загубата на Деймиън...