Нина Добрев от "Дневниците на вампира" е най-сексапилната бяла жена в Топ 100 на героините от фантастични филми и сериали, като отстъпва само на Ухура от "Стар Трек"

Нина Добрев и гаджето й Иън Съмърхолдър заемат челни позиции в класацията на 200-те най-сексапилни герои в научната фантастика, съставена от британското списание "Ес Еф Екс" (SFX). 

С героинята си от "Дневниците на вампира" Елена Гилбърт българката е класирана втора, изпреварена само от Зоуи Салдана като екзотичната Ухура от най-новите игрални филми "Стар трек".

Нашето момиче обаче се класира най-високо сред дамите от НФ сериалите, като изпреварва култови женски персонажи като Бъфи, убийцата на вампири (пета).

Още по-добре се представя нейният партньор на екрана и в живота Иън Съмърхолдър, който е номер 1 в стотицата с мъжете като вампира Деймън Салваторе.

Тъй като двата Топ 100 вървят паралелно, списанието коментира и шансовете за интимност между героите, класирани на една и съща позиция. 

Нина/Елена се пада с Дженсън Екълс/Дийн Уинчестър от сериала "Свръхестествено", но двамата не биха имали шанс заедно - той не би слушал музиката, която тя харесва, и като ловец на демони, духове и всякакви подобни създания, би избил всички нейни приятели, заключава изданието.

Нина заема още едно място в първата десетка - седмото, където попада заедно с другия си партньор от "Дневниците на вампира", Стефан Салваторе (Пол Уесли), само че в своето алтернативно превъплъщение като Катрин Пиърс, старата любов на двамата братя вампири.