Марк Закърбърг и Емил Конрад не са в списъка за сметка на Доналд Тръмп, Риана, Алексей Навални плюс знайни и незнайни блогъри с милиони последователи в социалните мрежи

Американското сп. "Тайм" оповести списъка си с 25-те най-влиятелни личности в интернет и - изненада! традиционните знаменитости от шоубизнеса в него са малцинство.

Повечето имена в списъка са блогъри, влогъри и други личности, популярни в социалните мрежи, където имат милиони последователи и почитатели.

Виж още: Игрите на известните - бизнес за 200 млн. годишно

Сред известните имена и в офлайн света са топмоделът Криси Тийгън, показала смело целулита си в "Инстаграм", основателят на сайта The Drudge Report Мат Дръдж, авторката на "Хари Потър" Дж.К.Роулинг, която е активна в "Туитър" и с политически коментари, руският опозиционен лидер Алексей Навални, президентът на САЩ Доналд Тръмп, попзвездите Риана и Кейти Пери, риалити героинята Ким Кардашиян, Ченс Рапъра, лауреат на "Грами" с Coloring Вook - първия албум, оглавил класацията на сп. "Билборд" с продажби само чрез стрийминг.

Сред 25-те са и някои нови звезди като:

- Худа Катан, която е от иракски произход, е определена от "Ню Йорк таймс" като най-влиятелния блогър в областта на грима и козметиката, с 20 млн. последователи в "Инстаграм". Нейната линия декоративна козметика Huda Beauty вече се предлага навсякъде - от автоматите в Дубай до магазините на Sephora по цял свят.

- Марк Фишбах (a.k.a. Markiplier) е геймър от Хаваите, чиито коментари са гледани общо над 7 млрд. пъти, а сп. "Форбс" го определя като най-влиятелната личност в областта на видеоигрите.

- Кейси Хо е 30-годишна влогърка от виетнамски и китайски произход, но живее в Лос Анджелис, откъдето поддържа своята многомилионна фитнес империя Blogilates, вдъхновена от пилатес и започнала в YouTube, където само през 2016 г. е гледана над 120 млн. пъти.

- Хубавата Джиджи (Gigi Gorgeous), или Джиджи Лазарато, е канадски топмодел, която от близо десетилетие отразява в YouTube всеки аспект от всекидневието си, вкл. прехода от мъжки към женски пол. Сега тя е лице на козметичния гигант "Ревлон" и героиня на биографичeн документален филм, който имаше премиера на фестивала Сънданс.

- BTS са 7-членна корейска бойгрупа, чието пълно име Bangtan Sonyeondan се превежда приблизително като "бронираните бойскаути". Те са актуалните лауреати в категорията Top Social Artist от музикалните награди на сп. "Билборд".

- Яо Чен, 37-годишната актриса, определяна като китайската Анджелина Джоли, е най-популярната личност в тамошната платформа за микроблогове Weibo, където има близо 80 млн. последователи. Тя е първият посланик на добра воля от страната си към Върховния комисариат за бежанците към ООН

- Картър Уилкерсън, на 16, нашумя, след като през април си поиска от американска верига за бързо хранене безплатна доставка на пилешки хапки за цяла година. Той така и не събра 18 млн. споделяния на своя отчаян туит, както поискаха от компанията, но получи близо 3,7 млн., с което подобри световния рекорд на Елън Дедженъръс от наградите "Оскар 2014". И в крайна сметка си получава пилешките хапки...

HELP ME PLEASE. A MAN NEEDS HIS NUGGS pic.twitter.com/4SrfHmEMo3

— Carter Wilkerson (@carterjwm) April 6, 2017

Източник: сп. Тайм