Ако бъде признат за виновен, 21-годишния извършител може да бъде изпратен в затвора за срок до 5 години

Нов случай на абсолютно безпричинна агресия по морето. Полицията арестува мъж, който е нападнал незрящи туристи в Несебър, съобщава БНТ.

Случаят е от 24 юни вечерта. Нападението е заснето от охранителна камера. На кадрите се вижда как задържаният блъска с автомобила си жена с бял бастун на улица "Месемврия".

Впоследствие мъжът слиза от колата и удря друга жена от групата незрящи. След това нападателят напуска местопроизшествието и продължава в посока новата част на Несебър.

След разпространението на кадрите полицията се самосезира и намира нападателят. Той е на 21 години и е от морския град.

Намерени и разпитани са свидетели-очевидци на инцидента, иззети са видео записи от охранителни камери, разположени в близост до местопроизшествието, назначени са експертизи. Събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура - Несебър за предприемане на последващи действия.

Младежът е с инициали Т.Н. Той е без криминални прояви. Занимавал се със семеен бизнес.

Младежът все още е в ареста като се очаква прокуратурата да поиска той да остане за постоянно зад решетките. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде изпратен в затвора за срок до 5 години.

"По време на задържането и към момента, той не е дал никакво обяснение за случилото се. За мен няма обяснение на какво се дължи агресивното му поведение", заяви районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова.

Източник: БНТ