В ролята на поредния комиксов антигерой на "Сони пикчърс" влиза носителят на "Оскар" Джаред Лето, който играе и Жокера в конкурентната киновселена на "Ди Си"

Джаред Лето е живият вампир Морбиус - вторият суперзлодей от комиксите на "Марвъл" (след Венъм), удостоен със самостоятелен филм, отново от "Сони пикчърс".

Актьорът, който е печелил "Оскар" за поддържащата си роля в "Клуба на купувачите от Далас" (2013), е играл антигерой и в конкурентната филмова вселена на "Ди Си комикс" - Жокера в "Отряд самоубийци" (2016). Тогава обаче претърпя разочарование, защото екранното му време беше силно съкратено, а в предисторията "Жокера" (2019) за ролята бе избран Хоакин Финикс, удостоен впоследствие и с "Оскар".

Според актуалния трейлър д-р Майкъл Морбиус прибягва до нетрадиционно лечение за влошеното си здравословно състояние, като освен неистова жажда за кръв, придобива и свръхсили, подобно на д-р Стрейндж. Дали обаче ще ги използва за добро или за зло?

Вампирските характеристики доближават Морбиус не толкова до Стивън Стрейндж, колкото до Блейд, другия легендарен комиксов вампир на "Марвъл", който е наполовина човек и е взел страната на добрите в борбата със себеподобните си.

Той стана популярен през 1998-2006 г. чрез филмовата трилогия с Уесли Снайпс, а скоро се очаква и присъединяването му към киновселената на "Марвъл" в новото превъплъщение на Махершала Али, носител на "Оскар" за "Лунна светлина" (2016).

Самият "Морбиус" се чакаше на екран още през 2020-а, но заради пандемията появата му бе отложена с близо две години и новата премиерна дата е 1 април 2022 г. 

Участват още Джаред Харис (проф. Мориарти в "Шерлок Холмс 2: Игра на сенки"), Тайриз Гибсън (поредицата "Бързи и яростни"), Адрия Архона (сериалите "Изумруденият град" и "Добри поличби") и Майкъл Кийтън в злодейската си роля от "Спайдърмен: Завръщане у дома".

Режисьор е шведът Даниел Еспиноза ("Дете 44"), заснел "Признак на живот", смятан от мнозина за неафиширана предистория на "Венъм".