Създателят на проекта пристига в петък, за да дирижира лично шоуто

60 от най-добрите музиканти у нас репетират вече втора седмица в студио 1 на БНР, за да се подготвят за двата 3-часови филм-концерта този уикенд в НДК. Нотите, с печат за достоверност, бяха доставени директно от "Парамаунт" още миналия месец.

Според диригента Георги Патриков, който отговаря за подготовката на инструменталистите преди шоуто, макар музиката да е толкова добре позната на всички, синхронът се е оказал много по-сложен.

"В състава на симфоничния оркестър трябваше да включим и мандолина, китара, акордеон. Това не са типични за един такъв оркестър инструменти и правят сработката малко по-сложна, но пък крайният ефект е зашеметяващ. Придават един особен колорит към определени сцени от филма."

Музиката на Нино Рота е отличена с "Грами", а на екрана ще си припомним актьорските превъплъщения на Марлон Брандо, Ал Пачино и останалите звезди от мафиотската сага.

"Това са едни мелодии, които всеки познава от обща култура, така че, предполагам, ще бъде голяма атракция за слушателите и зрителите!", коментира диригентът.

По време на самото шоу оркестърът ще бъде ръководен от създателя на този проект - Джъстин Фриър, който пристига в България този петък и по програма веднага се отправя към залата за репетиции.

"Кръстникът" ви очаква на 7 и 8 ноември в зала 1 на НДК - и е предложение, на което не можете да откажете, както казва Дон Корлеоне. 

Билетите на цени от 40 до 110 лв. можете да откриете в мрежата на "Ивентим" в цялата страна, включително и на 84 бензиностанции OMV, касите на EasyPay и Билетния център на НДК.

Повече информация за събитието може да откриете на http://goo.gl/K0Rg35