Владо Николов, изпълнителният директор на Walltopia Ивайло Пенчев и режисьорът, драматург и актьор Камен Донев се борят за отличието

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов, един от най-успешните предприемачи у нас Ивайло Пенчев, който е изпълнителен директор на Walltopia, и режисьорът, драматург и актьор Камен Донев са тримата номинирани в конкурса "Мъж на годината 2015".

Те събраха най-голям вот от членовете на Академията "Мъж на годината", съставена от журналисти на "Дарик радио". Конкурсът "Мъж на годината" се организира за осма поредна година от медията.

Гласуването тече до 14 януари вкл. в официалния сайт на конкурса Manoftheyear.bg.

В надпреварата за "Мъж на годината 2015" само с няколко точки разлика след челната тройка останаха треньорът на Националния отбор по волейбол Пламен Константинов, параолимпиецът Михаил Христов и операторът Григор Кумитски, заснел филми като "Живи легенди" и "Чужденецът", който тази година загина, за да спаси жена от мъртво вълнение в Черно море.

Вижте май-доброто от Камен Донев на Shvargalo.com

Сред номинираните се откроиха и кметът на Бургас Димитър Николов, алпинистът Боян Петров, който миналата година остана на второ място в класацията, бившият министър на правосъдието Христо Иванов. Много героични прояви също не остана встрани от класацията като Кирил Дикански и Йордан Михайлов, спасили висящия шофьор на цистерна при инцидента на АМ "Хемус".

Номинациите се определят от 17-членно жури, председателствано от изпълнителния директор на "Дарик радио" Радосвет Радев.

Сред членовете на академията са програмният директор на "Дарик" Константин Вълков, програмният координатор Маринела Величкова, отговорният редактор "Информация" Ангел Иванов, Людмил Кърджилов - управител на "Дарик Носталжи", главните редактори на регионалните радиостанции в Пловдив и Варна - Лалка Златанова и Наталия Господинова, водещите Венци Димов, Драгомир Симеонов, Йовка Йовчева, Кирил Вълчев, Михаил Дюзев, Ники Кънчев, Николай Александров, Нина Александрова и продуцентът на "Гонг" Томислав Русев. 

Почетен член на Академията е Христо Пеев - създател на конкурса "Мъж на годината". По регламент всеки от тях изготвя своя класация от петима мъже, където подреждането от първо до пето място носи определен брой точки. Тримата, събрали най-голям вот от гласовете на Академията, са номинирани за "Мъж на годината 2015".

"Мъж на годината" за 2014 г. стана физикът Теодосий Теодосиев, който ръководи и специализирана школа по приложна математика и физика. Неговият усилен труд е в основата на успеха на много млади българи, златни медалисти на международни олимпиади по физика.