Новият селекционер на България има поводи да бъде доволен, след като дебютира по повече от успешен начин начело на "трикольорите"

В събота вечер, под проливния дъжд на стадион "Васил Левски", двукратният шампион в "А" група с "Лудогорец" изтръгна 2:2 срещу четирикратния световен шампион Италия. Равенството със "скуадра адзура" дава сериозни поводи за оптимизъм на Ивайло Петев, 

който предрече светло бъдеще за "лъвовете" ни

"Най-важното е, че момчетата разбраха, че над всичко и всички стоят България и националният отбор. Раздадоха се максимално срещу Италия, всеки даде най-доброто от себе си. Аз лично не се страхувам от нищо. Тъкмо обратното, смятам, че след този благоприятен резултат ще има по-голям импулс в момчетата. Смятам, че ни предстои светло бъдеще", коментира Петев в интервю за БНТ. 

Въпреки че според мнозина "трикольорите" ни нямат шансове дори и за третото място в групата, даващо право на участие на бараж, селекционерът е на обратното мнение. 

"Аз съм реалист човек, обичам да говоря реални неща и мисля, че ако продължим в същия дух - с този ентусиазъм и желание, имаме шансове. Всички ние, като едно цяло, ще направим всичко възможно, за да стигнем до третото място. Ако играем добре и демонстрираме желание, 

може да се върне вярата в националния отбор

Надявам се, че след този добър мач срещу Италия, при следващото ни домакинство стадионът ще бъде пълен. Разбирам хората, които не изявиха желание да дойдат на стадиона, но се надявам това да се промени в близко бъдеще. Ще се стремим това ново лице, което демонстрирахме в събота, да не бъде единичен случай", изрази надеждите си наследникът на Любослав Пенев.

"Най-големият подарък за мен след мача с Италия е радостта и задоволството на феновете. Разбира се, вътрешно много силно се надявах, че ще стигнем до трите точки, но в крайна сметка завършихме наравно. Не съм говорил с Йордан Минев за автогола, който си отбеляза.

Поздравих всеки един от футболистите и им благодарих за представянето

Колкото до Ивелин Попов - не мога да кажа дали е имал психологически проблеми, по-добре питайте него. Това, което знам, е, че той изигра един от най-силните си мачове с фланелката на България", завърши Ивайло Петев, който категорично отхвърли възможността националният отбор да е замесен в "черно тото" през годините.

Източник: БНТ, Sportal.bg