Новият национален селекционер обясни избора си на вратар за евроквалификацията с Италия, завършила 2:2 на Националния стадион "Васил Левски".

"Треньорът на вратарите Шейтанов се обоснова защо Владо да бъде сменен от Михайлов. Мотивът му беше, че на Стоянов му се налага в "Лудогорец" да пази по определен начин, а в националния не е изиграл още най-добрия си мач. Мнението беше от него, решението - от мен."

Така Ивайло Петев коментира в студиото на БНТ въпроса защо в съботната евроквалификация с Италия, завършила 2:2 в София, на вратата пазеше синът на Боби Михайлов, а не футболист на годината 2014 Владислав Стоянов.

"Не ми пука от общественото мнение -

категоричен беше Петев. - Важното е аз да съм сигурен в това кой трябва да играе и кой не. Владо е добър вратар, работил съм с него, но за въпросния мач това беше решението ми. И за капитана (Светослав Дяков - бел.ред.) решението беше изцяло мое и го взех минути преди началото на сблъсъка."

Непосредствено след мача той коментира, че шансовете за класиране остават и увери, че ще направят всичко възможно да стопят разликата с Норвегия и да отидат на бараж.

Страната ни остава на 4-то място във временното класиране на групата с 5 точки - след Хърватия (13 точки), Италия (11 точки) и Норвегия (9 точки), а след нас са Азербайджан и Малта.

"Поздравявам моите играчи, защото всеки от тях игра с ентусиазъм и хъс. Но ако всички играят по клубовете си, щяхме да изглеждаме по-добре. Те си изпълниха задачите и им пиша оценка 6 1/2. На 90% момчетата изпълниха тактическите си указания", добави той също пред БНТ.

При непрекъснат дъжд и температура около 4-5 градуса

гостите поведоха още в 4-тата минута с автогол на Йордан Минев, който отклони с тяло топката в мрежата след центриране от левия фланг на Андреа Бертолачи и не особено успешно излизане на вратаря ни Николай Михайлов.

Досегашният капитан на отбора Ивелин Попов (в 10-ата минута) и Илиан Мицански (в 17-ата) бяха точни за нашия тим, но съперниците ни изравниха в 84-тата минута чрез бразилеца Едер, за когото това беше дебют като италиански национал.

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов обаче беше доволен от резултата:

"Наистина, това, което аз исках, се получи. Имам предвид начина на игра, особено срещу Италия - и дано и на вас ви е харесало. Тази точка трябва да даде самочувствие на Петев и на момчетата. Смятам, че нашият отбор направи много добър мач и с 2:2 срещу Италия демонстрира

една от най-добрите игри в Европа днес."

Източник: Sport.bnt.bg