Неубедителното представяне на Григор Димитров през последните месеци е причината все по-упорито да се говори, че българинът трябва да смени треньора си Роджър Рашийд

За основен фаворит за следващ наставник на Димитров е сочен Пол Анакон, твърди "Всеки ден".

Анакон е една от легендите в треньорската професия и е в основата на големите успехи на Пийт Сампрас през 90-те години. 

Григор е работил за кратко с треньора в края на миналия сезон

когато Роджър Рашийд имаше ангажименти.

Австралиецът Рашийд е част от екипа на българина от около година и половина. Преди това е работил с друг тенисит - французинът Цонга. С него обаче се разделят само след осем месеца.

Виж още: Григор Димитров май има нужда от нов треньор

Един от специализираните испански сайтове за тенис PuntodeBreak.com анализира слабото представяне на Григор Димитров от началото на годината и разкри, 

че всъщност виновна за проблемите му е новата ракета

с която българинът се опитва да свикне от известно време.

"Григор се опитва да играе с ракета като на Роджър Федерер. Главата й е по-голяма и вместо 95 инча сега е 97 и с различно наплитане. Това я прави по-трудна за контролиране при ретур и сервис - именно елементите, които сега са проблем на българина", информира испанският сайт.

С оглед на представянето му Григор се отдалечава все повече от топ 10

а тепърва идват турнирите на клей в Букурещ, където има да защитава титла, и в Рим, където пък достигна до полуфиналите през 2014 г.

Ще видим дали дотогава Димитров ще успее да се преобрази и да демонстрира силен тенис, или ще изпадне още повече", пишат колегите от PuntodeBreak.com.

Виж още: Гришо: Скоро може да се оженя

Източник: "Всеки ден", PuntodeBreak.com, tennis24.bg