Голямата дъщеря на Доналд Тръмп може да се окаже най-влиятелната жена в обкръжението му

За да разберем какво ще е управлението при Доналд Тръмп, трябва да разгадаем Иванка, отбелязва "Уошингтън поуст". Според някои фотогеничната първородна дъщеря на новия US президент дори може да изземе ролята на първа дама - още повече че неговата съпруга номер 3 Мелания няма да се премести във Вашингтон преди лятото, защото ще изчака синът им Барън да завърши учебната година в Ню Йорк.

Според вестника Иванка, кръстена на чехословашката си майка Ивана, се смята за най-загадъчния, но и обществено приемлив член на фамилията Тръмп.

На 35 тя е утвърдена бизнесдама, телегенична, защитава различни каузи и поддържа уебсайт за лайфстайл, в който дава съвети как да смесваме успешно работата с личния живот. Освен това се включи активно в предизборната кампания на баща си и стана част от екипа му, който трябва да осъществи политическия преход в Белия дом.

Ще бъда дъщеря, окачестви се самата тя в тв интервю, докато на ръката й блестеше златна гривна от собствената й колекция бижута. На следващия ден от фирмата й разпратиха прессъобщение, че накитът й бил любим и и може да се закупи онлайн за 10 800 долара. Продуктовото позициониране предизвика остри критики заради конфликта на интереси, но далеч не е единственият й бизнес гаф.

Същевременно още на републиканската национална конференция тя заяви, че не се причислява категорично към някоя от двете големи партии. Не съм партийно обвързана, а гласувам според това, което смятам, че е правилно за семейството и страната ми, заяви тя през лятото.

Някои конспиративни теории допускат, че именно Иванка дърпа конците на баща си и заедно със съпруга си Джаред Кушнер играе своя собствена игра а ла "Къща от карти". Двамата са в позиция да станат де факто първата двойка на САЩ, писа сп. "Венити феър".

Мъжът й, който игра водеща роля в предизборния щаб на своя тъст, е инвеститор с диплома по социология от Харвард. Той също е потомствен предприемач в сферата на недвижимите имоти и притежава вестник "Ню Йорк обзървър".

Преди да бъдат венчани от равин през 2009 г. тя приема неговата религия - ортодоксалния юдаизъм. Имат три деца, две от които момчета - Джоузеф Фредерик и Теодор Джеймс.

Виж още: Доналд Тръмп - новият президент на САЩ

Иванка твърди, че не е политик, но пропагандира противоречиви каузи като равно заплащане за мъжете и жените и платен отпуск по майчинство, отбелязват американските медии. Същевременно печели популярност в Китай, като пуска видеозапис на 5-годишната си дъщеря Арабела Роуз, която рецитира на мандарин по случай лунната нова година.

Профилите й в социалните мрежи са ориентирани към работещите жени - #WomenWhoWork, а съдържанието в тях цели да ги вдъхновява във всички аспекти от живота им.

Подобно на баща си, Иванка има и свой парфюм, пуснат през 2013 г.

Официалната й биография я описва като една от най-разпознаваемите и влиятелни млади бизнесдами. Завършила е школата по финанси на университета в Пенсилвания като бакалавър по икономика.

В семейната фирма The Trump Organization, където е на щат от 2005 г. насам, тя е изпълнителен вицепрезидент по разработките и придобиванията, като отговаря за сделките с недвижими имоти и международната верига "Тръмп хотелс", която основава с двамата си братя.

През последните години под нейно ръководство сградата на старата поща във Вашингтон беше реновирана и превърната в луксозен хотел. Петзвездният Trump International Hotel отвори врати тази есен недалеч от Белия дом. В ремонта са вложени 200 млн. долара, а предприемчивото семейство обеща в аванс, че Вашингтон вече няма да е същият.

Колко вярно!

Сградата на "Пенсилвания авеню", която датира от края на XIX в., преди да се превърне в хотел