Шаловете й, произведени в Китай, бяха спрени от продажба, тъй като могат да доведат до изгаряния

Иванка Тръмп е не само вицепрезидент в семейната фирма The Trump Organization, където отговаря за придобиванията и бизнес развитието, но има и собствен лайфстайл сайт - IvankaTrump.com.

Освен това 34-годишната дъщеря на кандидат-президента върти модна търговия, като предлага свои колекции бижута, парфюми, обувки, очила, чанти и т.н. Сега обаче името й се оказа върху етикетите на 20 хил. шала, произведени в Китай от 100% изкуствена коприна, които са отзовани от пазара в САЩ заради риска да се възпламенят и да причинят изгаряния.

Аксесоарът се продавал от 2014 г. на цена между 12 и 68. Двата модела в различни цветови комбинации, са съответно Beach Wave и Brushstroke Oblong, обясняват от американската комисия за безопасност на потребителските стоки. Клиентите, закупили шаловете, са призовани да ги върнат и ще си получат парите обратно.

Засега не се съобщава за инциденти и наранявания, причинени от подпален шал - ако не се броят накърненото его на Иванка и сянката, която това съобщение хвърля върху кандидатпрезидентската кампания на баща й, отбелязва сп. "Венити феър".

Причината е в разгласяването на факта, че модният артикул се прави в Китай - докато Доналд Тръмп от 10 месеца агитира срещу изнасянето на американското производство зад граница и особено в Китай. Излиза, че докато таткото се бори да спасява US икономиката, собственото му семейство не се придържа към обещаните от него бизнес практики!

Виж още: Седем факта за Мелания - балканската съпруга на Доналд Тръмп

Иванка е дъщеря на Тръмп от брака му с чехословашката скиорка и манекенка Ивана - и в миналото също е била модел, чиито фотосесии са се появявали в редица модни списания.

В края на март младата бизнесдама роди третото си дете - момченце, кръстено Тео (Теодор), а десетина дни по-късно се появи на предизборен митинг в Лонг Айлънд.

Източник: сп. "Венити феър"