За събитието на 9-10 септември в София идват и най-добрите графити художници в Европа

Първото Comic Con събитие у нас става все по-голямо и цветно - освен с вече обявените актьори от сериалите "Игра на тронове" и "Дневниците на вампира", на Aniventure Comic Con феновете могат да се срещнат и с някои от най-добрите артисти в други две сфери.

Виж още: Още звезди от "Игра на тронове" и нова зона на Aniventure Comic Con

Европейската косплей* шампионка - родената в Чехия Germia, представя най-добрите си костюми на сцената на фестивала и изнася специален панел. Тя е печелила турнири като Road to BlizzCon, Dreamhack и, разбира се, Euro Cosplay 2016, а освен всичко друго, е и професионален геймър, който се състезава за eSuba.Ladies.

Освен косплей, комикси, срещи с популярни личности и гейминг, Aniventure Comic Con предлага и неочаквано добра комбинация от европейска графити култура, благодарение на "Нескафе 3 в 1".

За специалните гости на фестивала Mr. Woodland (Германия), Boogie (Швейцария) и Brus (Италия) е отделена стена с дължина 50 метра, която те трябва да превърнат в обща рисунка с история. Предвидени са и майсторски класове, както и множество практически уроци за различни техники в рисуването.

Мистър Удленд е немски художник, илюстратор и графити артист, познат в света на уличното изкуство с огромните си стенописи по фасади, с човешки фигури и животински характери, които винаги разказват история.

От началото на юни до края на септември той обикаля най-големите графити фестивали по света като специален гост, а през останалото време ръководи собствено студио за графичен дизайн в Мюнхен.

Второто голямо име, което посещава страната ни за първи път, е артистът с псевдоним Буги, роден също в Германия, но в момента живеещ и работещ в Швейцария. Стилът му е разпознаваем с детайлните и изчистени графити - букви, преплетени в цветни изображения.

Той е редовен участник на големите фестивали в Русия, Италия, Таити, Мексико, а сега идва и в София за свой майсторски клас по време на Aniventure Comic Con.

Третият гост е познатият ни Брус от Италия - един от авторите на големия графит, изрисуван върху охладителната кула на ТЕЦ-София.

Точно срещу тримата, в специалната зона на NESCAFÉ® 3in1, най-добрите графити художници у нас ще рисуват на тема "Супергероите на България". Най-добрите трима според международното жури ще получат парични награди, а всички участвали - неочаквано специални награда от NESCAFÉ® 3in1. Регистрацията за конкурса тече на https://www.comiccon.bg/graffiti.

За най-малките и за онези, които желаят да научат нещо ново, е организирана поредица уроци от инструкторите на RUSH и в двата дни. Всички нужни материали - спрейове, маркери, значки, шаблони и т.н. се осигуряват безплатно.

Aniventure Comic Con е на 9 и 10 септември в "Интер експо център" в София, за да срещне феновете с актьори от любими сериали, автори на комикси и косплей звезди от цял свят.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и се продават в OMV, The Mall, билетен център НДК и мрежата на Eventim.bg, а деца до 7 години влизат безплатно с придружител, притежаващ билет.

* косплей (cosplay), от англ. costume и play - разиграване, с облекло, грим и аксесоари, на персонажи от видеоигри, комикси и филми, предимно японски манга и аниме

Източник: Key Events & Communication