Фестивалът Aniventure през септември посреща и легендата на косплея Калипсен, а първият потвърден ВИП гост е Том Влашиха

След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска култура, фестивалът Aniventure, организиран от клуб Nakama, обединява сили със събитие, което е ново за България, но известно на всеки фен на комикс културата по света - Comic Con.

Aniventure Comic Con (ComicCon.bg) се организира от KEY Events и голяма част от екипа зад най-голямата младежка проява у нас - ON! Fest, чието последно издание беше през 2013 г.

В името на възможно най-доброто забавление те обещават най-известните косплей гости в историята на Aniventure, както и вече традиционните арт- и косплей конкурси, зони за аниме и манга, K-pop, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости плюс много нови атракции.

За първи път в България ще видим и полската косплей звезда Calypsen, печелила куп отличия от международни състезания.

Comic Con зоната е предвидена за срещни с актьори от любими сериали благодарение и на HBO, които са основни партньори на фестивала. Първото потвърдено име е Том Влашиха (сериала "Престъпление без граници"), който в "Игра на тронове" изпълнява ключовата роля на Джакен Х'гар.

Персонажът му е част от тайнствена група убийци, известни като Безликите, защото имат способността да сменят лицето си, когато поискат.

Германският актьор открива квалификацията за EuroCosplay 2017 на 10 септември, а ден по-рано  на разположение за снимки и автографи в специалната зона за срещи със звездите, достъпът до която е ограничен само за притежатели на Meet & Greet билети.

Влашиха вече е гостувал в София за снимките на епизод от сериала "Престъпления без граници", където играе компютърния експерт в екипа следователи от Международния наказателен съд

Цели 2500 квадратни метра са предвидени за най-голямата гейминг зона, правена у нас и подкрепена от OMEN by HP, Desktop.bg, Ozone.bg и Gaming Gear. На голямата си сцена тя приема някои от най-добрите геймъри от Източна Европа, а допълнителни турнири с големи награди са осигурени и за всички желаещи да премерят сили в турнири по игри като CS:GO, League of Legends, FIFA и редица други.

По традиция гостуват и изявени графити артисти от цял свят с мастъркласове и уъркшоп зони за по-малките.

Ограничено количество промобилети за целия фестивал на цена 25 лева тръгват в продажба на 20 март, понеделник, от 10,30 ч. в OMV, The Mall, билетен център НДК и онлайн на Eventim.bg. Всеки билет, закупен на предварителна продажба, дава шанс на притежателя си да участва в томбола за големи награди, вкл. чисто нов геймърски лаптоп OMEN by HP. Деца до 7 години влизат безплатно.

Основни партньори на фестивала са: "Фокс", HBO България, Vbox7 и 7Talents, "Егмонт" и списание "Браво".

"Вълнуваме се, че Comic Con ще се случи за първи път и в България и че ще бъдем сред партньорите на това събитие, организирано със специално внимание към комикс културата и сериалите. Очакваме да бъде предизвикателство за по-широката публика и истински празник за феновете", коментира Милена Филчева, директор "Маркетинг и пиар" на Fox Networks Group Bulgaria.

Източник: Key Events & Communication