Подрик Пейн и дъщерята на Пепелянката - Обара Пясък, идват в София на 9 и 10 септември

Най-лоялният и смел оръженосец в историята на сериалите плюс най-голямата и най-кръвожадна дъщеря на Оберин Мартел (Пепелянката) се срещат на сцената на Aniventure Comic Con в София през септември по покана на HBO България.

Подрик Пейн е сред малцината герои, оцелели от началото на "Игра на тронове", и е преживял почти всички знакови моменти в сериала от първо лице.

Той спасява Тирион в битката при Блекуотър, гледа заедно с Аря Старк легендарния двубой между Бриен Тартска и Сандор Клегейн (Хрътката), притичва се на помощ на Санса Старк и заедно с Бриен я ескортира до дългоочакваната среща с Джон Сняг в Черен замък.

Виж още: Кои са всъщност магическите места от "Игра на тронове"

Какво е видял, какво е чул и какво мисли за своя герой е поканен да разкаже от главната сцена на Aniventure Comic Con в специалния "Игра на тронове" панел лично актьорът Даниел Портман.

Заедно с него участват още Том Влашиха (Джакен Х'гхар) и Кийша Касъл-Хюз (Обара Пясък). Новозеландката от маорски произход е единствената актриса от сериала, която била номинирана за "Оскар" в категорията за главна женска роля с Whale Rider (2003), и то едва 13-годишна.

Преди да влезе в дрехите на Обара Пясък и да грабне копието от Оберин, тя се е снимала и в "Междузвездни войни, Eпизод III: Отмъщението на ситите" (2005), където се превъплъщава в следващото дете кралица на планетата Набу.

“Бях чела всички книги още преди "Игра на тронове" да тръгне по HBO. В момента, в който видях Педро (Оберин Мартел) на екран, си спомних от романите за дъщерите му воини (Пясъчните змии) и бях твърдо решена да взема една от ролите като негова дъщеря. Най-голямата ирония е, че получих обаждане от лондонския офис, че съм одобрена, точно в деня когато беше излъчен епизодът "Планината и пепелянката". Така и не се запознах лично с екранния си баща, но се надявам да го срещна на някое от предстоящите Comic Con събития."

В съседната зала 2 на фестивала пък ще бъде разположена най-голямата зона за настолни игри, правена в България. В нея Ozone.bg и Aniventure Comic Con организират най-големия турнир за годината по Magic: The Gathering, както и големи състезания по Yu-Gi-Oh! и Game of Thrones LCG.

Най-големите български издателства са поканени да представят новите си локализирани игри, а за тест на място могат да се намерят и всички произведени у нас настолни игри. Няма да бъде пропусната и Dixit - най-успешната игра в световен мащаб, която ще получи уникални карти, рисувани от български художници.

В тази зона за първи път се организира и мащабен отборен турнир по скоростно редене на пъзели, по модели, които досега не са били издавани тук.

Aniventure Comic Con e на 9 и 10 септември в "Интер експо център" в София, за да срещне феновете с актьори от любими сериали, автори на комикси и косплей звезди от цял свят. Сред обявените имена е и Майкъл Маларки, популярен като Енцо от сериала "Дневниците на вампира".

Meet & Greet билетите за лична среща с Подрик Пейн и Обара Пясък са в продажба от 17 май на цена 60 лева, в която влиза и достъп до двата дни на фестивала, както и до всички панели.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и се продават в OMV, The Mall, билетен център НДК и онлайн на Eventim.bg.

Всеки билет, закупен на предварителна продажба, дава шанс на притежателя си да участва в томбола за големи награди, включително и чисто нов гейм лаптоп OMEN от HP.

Деца до 7 години влизат безплатно с придружител.

За повече информация: Aniventure.net и ComicCon.bg

Източник: Key Events & Communication