Героинята й в About Ray е тийнейджърка, решила да се подложи на смяна на пола

След като игра принцеса Аврора / Спящата красавица в "Господарка на злото", младата Ел Фанинг отива в другата крайност с драматичната роля на тийнейджърка, която се превръща в момче.

About Ray (Относно Рей) всъщност е семейна история за три поколения жени, които живеят под един покрив в Ню Йорк. Решението на 16-годишната внучка, която вече се възприема като Рей, кара самотната й майка (Наоми Уотс) да потърси биологичния й баща, за да вземе съгласието му за хормоналната терапия. Междувременно бабата Доли (Сюзан Сарандън), която е лесбийка, трудно понася факта, че вече има внук...

Видео: "Момичето от Дания" - първият мъж, който променя пола си

Филмът е по кината в САЩ от 18 септември, навреме за сезона на наградите.

Кариерата на Ел започва на две, когато играе по-малка версия на сестра си Дакота Фанинг в "Аз съм Сам". Сред най-новите й роли са The Neon Demon (Неоновият демон) на Николас Виндинг Рефн и "Тръмбо" с Брайън Кранстън. Тази есен й предстои да се снима в 20th Century Women на Майк Милс и Live By Night на Бен Афлек.

Догодина тя навършва 18 и все още учи в обикновена гимназия в Лос Анджелис. Обича да пее, ходи на уроци по балет и вече е ангажирана да играе легендарната Айседора Дънкан в биографичния La Danseuse.

Фотогалерия: Актриси в мъжки роли