За спокойствието вкъщи най-важни са малките неща

Когато стане въпрос за семейно щастие и спокойствие, малките неща са тайната съставка, която крепи положението. 

Неща като гледането заедно на телевизия, семейните обеди, липсата на тайни между членовете на семейството са сред ключовите фактори за запазване на мира вкъщи. Това поне показва брутанско проучване, поръчано от веригата пъбове Fayre&Square и проведено измежду 2000 пълнолетни души. 

За някои може да се стори учудващо, но парите не фигурират сред 30-те най-важни фактора неща, които правят семейството щастливо. Много по-важно се оказва членовете на семейството да нямат тайни един от друг, пише в. "Дейли мирър".

Важните неща

Най-важното нещо за щастието вкъщи се оказва прекарването на повече време заедно. На второ място анкетираните са наредили притежанието на градина. 

В челната петица влизат още съвместното поддържане на дома, гледането на телевизия заедно и липсата на тайни един от друг.

Анкетираните британци са определили като важни за семейното щастие още традиционния съботен обяд, общите интереси и хобита. 

Според тях караниците пред децата трябва да са тотално забранени, а наличието на добър пъб в близост до дома се счита за важен фактор за семейното сплотяване.

Виж още: "Ако семейството е на първо място, работата не е на второ"

Притежания, които правят семейството щастливо

Британското семейство е по-щастливо, когато притежава куче или котка, когато ходи на ресторант поне веднъж месечно и когато има стая за гости.

Повод за семейна радост притежаването на повече от един автомобил, на гараж и на домашна помощница.

Източник: "Дейли мирър"