Финалният БГ трейлър за "Господарка на злото", по кината от 30 май на 3D, ни показва как актрисата се развихря в поредна злодейска роля - и защо героинята й няма крила като другите феи

Тя бе изкусителна вещица в "Беоулф", а тук играе лошата орисница от "Спящата красавица", анимацията на "Дисни" от 1959 г. по приказката на Шарл Перо. Нейната героиня Злодеида невинаги е била такава, но подло предателство превръща сърцето й в камък.

Вдъхновение за пресъздаването на сложния й характер Анджелина открила в самия живот.

"Макар и потиквана от копнежа за отмъщение, Злодеида яростно защитава земята, която обича, и всички същества, които я населяват. Надявам се, че публиката - и особено младите жени - ще осъзнаят колко важно е да развият чувство за справедливост и усещане кое е честно и за какво си заслужава да се бориш. Ще видят, че могат да бъдат воини и в същото време нежни, женствени и прочувствени създания, с цялото многообразие от проявления, което всяка жена притежава", обяснява Джоли за героинята си.

Принцеса Аврора се играе от невинната тийнейджърка Ел Фанинг, крал Стефан е Шарлто Копли ("Елизиум"), участват още Миранда Ричардсън, Имелда Стонтън, Джуно Темпъл.

Виждаме повече и от героя на Сам Райли. Верен съюзник на Злодеида, неговият Диавал е специално създание, което, освен в човек, умее да се преобразява в кон, дракон, вълк или гарван.

Режисьорски дебют прави сценографът Робърт Стромбърг, печелил "Оскар" за работата си по "Аватар" и "Алиса в Страната на чудесата" - така че сте наясно какво да очаквате във визуално отношение.

Като фон вече звучи новата версия на песента Once Upon a Dream, изпълнявана сега от Лана Дел Рей - по музика от балета на Чайковски "Спящата красавица".

Първите кадри от филма се появиха в разгара на нови слухове за тежкото здравословно състояние на Анджелина Джоли, за които се надяваме да се окажат просто поредните измишльотини по неин адрес.

Припомнете си и началния трейлър, където сред цветя и пеперуди като малката Аврора тича петгодишната Вивиън Джоли-Пит. Момиченцето получило ролята, тъй като единствено не се страхувало от необикновения и зловещ грим на преобразената за ролята актриса.