Някои от най-добрите актьори в Холивуд се целуват в поредица късометражни филми, с които "Ню Йорк таймс" обобщава изминалата година в киното. Виж кои са двойките

Не, това не са откъси от филми, а серията Great Performers, с която "Ню Йорк таймс" представя най-изявените актьори на 2014 г., фаворити за "Оскар" и други отличия в сезона на награзите.

Темата тази година е романтична, а режисьорка на деветте целувки е Илейн Константайн.

Сред двойките са Бенедикт Къмбърбач и Рийз Уидърспун, Лора Дърн и Стив Карел, Кристен Стюарт и Чадуик Боузман, Росарио Доусън и Джени Слейт, Патриша Аркет и Джейсън Шуорцман, Тимъти Спол и Дейвид Ойелово, Джон Литгоу и Джулиан Мур, Майлс Телър и Гугу Мбата-Роу, Шайлин Удли и Джак О'Конъл.

Къмбърбач (Алън Тюринг в "Игра на кодове"), маскиран като Зоро, е събран пред камерата с Рийз Уидърспун, която играе в друг биографичен филм - Wild, по мемоарната книга на Черил Стрейд "Моите приключения в дивото (1800 км по Тихоокеанския хребетен път)" и сценарий на Ник Хорнби.

А ето я и тяхната целувка, която трае по-малко от минута...

Лора Дърн, номинирана за "Оскар" в началото на 90-те с "Палавата Роуз", също участва в Wild, а "Ню Йорк таймс" я събира на екрана със Стив Карел, когото гледахме като Джон Дюпон в "Ловец на лисици", създаден също по действителен случай.

Не всички целувки са хетеросексуални - Росарио Доусън например си партнира с Джени Слейт.

Мъжката версия пък е заснета с Тимъти Спол (британския художник Джоузеф Търнър в "Г-н Търнър") и Дейвид Ойелово (Мартин Лутър Кинг в друга историческа драма, "Селма").

Сред най-популярните в поредицата е друга междурасова сцена - с Кристен Стюарт и Чадуик Боусън, който нашумя с ролята на Джеймс Браун и бе ангажиран от "Марвъл" да играе Черната пантера в "Капитан Америка-3" и още комиксови адаптации.

Патриша Аркет, която Ричард Линклейтър снима в продължение на 12 години в уникалния си филм "Юношество", е групирана с Джейсън Шуорцман.

Шайлин Удли, която през годината се появи в две екранизации на бестселъри - "Вината в нашите звезди" от Джон Грийн и началото на трилогията "Дивергенти" от Виктория Рот, си партнира с друга млада звезда, Джак О'Конъл от "Несломим", режисиран от Анджелина Джоли.

Ветеранът Джон Литгоу, на 69, е комбиниран с Джулиан Мур (54), която през май спечели наградата за най-добра актриса на фестивала в Кан с Map to the Stars на реж. Дейвид Кроненбърг, където играе... застаряваща кинозвезда. Тя е номинирана за "Златен глобус" и с друга своя роля - психоложка с наченки на Алцхаймер в драмата Still Alice.

Следващата двойка са Майлс Телър (барабанистът от "Камшичен удар") и Гугу Мбата-Роу, с главна роля в Belle, който проследява живота на млада мулатка с аристократично потекло в Англия през XVIII в.