Поп/фолк певицата е сред имената, ангажирани от БНТ за новогодишната нощ на площада

"Мис Тв чар" Мария Андонова, водеща на "Здравето отблизо", и Стефан Щерев са водещи на тазгодишния празничен концерт "Сцена под звездите", с който зрителите на БНТ посрещат традиционно новата година.

Държавната медия и Столичната община отново канят жителите и гостите на София на площад "Княз Александър I", в пространството между Софийската градска художествена галерия (СГХГ) и Президентството, за да се забавляват заедно в новогодишната нощ на 31 декември срещу 1 януари.

На сцената излизат звезди от различни поколения: Маргарита Хранова, Любо Киров, Калин Вельов и група "Тумбаито", Стефан Вълдобрев с "Обичайните заподозрени" плюс младите таланти Константин Белчев и диджей Рей Бон.

Видео: "Тумбаито" - Сбогом, море!

Българският фолклор ще звучи в изпълненията на духов оркестър "Карандила", ансамбъл "Чинари" и ДесиСлава, която е племенница на Мими Иванова и Развигор Попов. Танците са поверени на балет "Веда Джуниър".

Виж още: Деси запя с рапър - виж съвместния им клип

Празничното шоу е с начален час 22 и продължава след полунощ, като ще се предава пряко по БНТ 1 и БНТ Свят.

Концерти на открито се организират и в други големи градове. Във Варна например сцената ще се издигне до Фестивалния и конгресен център, при входа на Морската градина, тъй като на обичайното място - площада пред Драматичния театър "Стоян Бъчваров", текат ремонтни работи.