Фолк певицата се завърна в "Пайнер", но обеща, че пак ще пее поп

След 11-годишна раздяла ДесиСлава се завърна в "Пайнер", дали навремето тласък на музикалната й кариера - но изрично обещава, че ще продължи да пее поп.

Като доказателство трябва да ни послужи дуетът й с рапъра Нана, популярен през 90-те с хитове като Let it Rain, Remember The Time и Lonely.

Поканата му за съвместна работа певицата получила още преди три години, а сега парчето им Cotton Candy (Захарен памук) е факт, придружено с клип на режисьора Николай Скерлев.

"Още при първата ми среща с Деси преди няколко години бях сигурен в реализацията на съвместен проект, който да пробие не само в българските, но и в световни класации.

Тя има изключителен глас

Още преди работата върху парчето и видеото към Cotton Candy усещах, че с Деси сме от една и съща кръвна група. И двамата сме професионалисти и обичаме да изпипваме всичко в детайли", казва Нана.

Музиката и текстът са дело на Нана и германския му колега Папа Беър, познат с хита си Cherish. Върху финалния вариант на Cotton Candy музикантите са работили в три страни - Холандия, България и Германия.

"Ще пея всичко, което мога и което ми доставя удоволствие. Момичето от Раднево все още го има в мен, така че, вярвайте ми - ще остана земна и непрефърцунена", зарича се Деси. 

Видео: ДесиСлава пее за Бой Джордж

Певицата, която в момента е треньор в третия сезон на "Гласът на България" (редом с Миро, Орлин Горанов и Наско от "Б.Т.Р."), прави повторния си дебют с "Пайнер" в зала 1 на НДК на 1 декември, когато телевизия "Планета" отбелязва 13-ия си рожден ден с традиционния концерт.

Тя обяснява завръщането си в "Пайнер" така: "Прецених, че моите почитатели заслужават песните ми да достигат по-лесно до тях. Усетих явна нужда от реклама и подкрепа на музикална компания. Може би ми омръзна и да бъда сама... Оказа се, че когато не съм в конкурентна среда,

нямам достатъчно стимул да творя

и да правя максимално добри продукти. Малко по-мързеливо си я карах и може би това сега е някакво пробуждане", коментира певицата пред сайта за българска и балканска музика Signal.bg.

Виж още: Дес или Андреа? И двете!

Междувременно Нана й гостува в "Гласът...", където, освен Cotton Candy, изпълни и Lonely заедно с оцелелите дотук участници в музикалния формат.