"Tефтери ли ви трябват, за да разберете какво е положението? Със или без тефтери, механизмът същия ли е?", попита главният прокурор Сотир Цацаров

Главният прокурор увери, че ще дойде и ден, в който поръчител на някакъв скандал в България ще бъде доведен до съдебна зала, информира "24 часа". 

"Д.П. е конкретно лице. Днес Д.П. е един, утре ще е друг, а третият ден ще е някой друг. Д.П. винаги ще има, защото механизмът трябва да работи. Според мен все някога ще успеем да пресечем този механизъм. Тези, които си мислят, че аз не разбирам какво става, или се мъча да прикрия това, което става, колкото и циркове да правят с протести, все ми е тая", коментира още Сотир Цацаров. 

На въпрос защо не можем да се справим с Д.П., Цацаров обясни, че трябва да "се справим всички, не може само прокуратурата да се справи, не може да се справи с този тип управление или с този тип механизъм". 

Виж още: Цацаров: Тефтерът на Златанов не е доказателство

"Нека ви го кажа така – той защо си е записвал? Защото е искал да бъде стриктен, защото не е бил особено паметлив. Този механизъм не е бил върху тези, които не са си записвали ли? Виновен е този, който си е водил бележник? Затова ли го съдим, че си е водил бележник? Изпратихме на съд, който успяхме да задържим. Защото има момент, който е свързан с доказване", каза Цацаров.

Виж още: Христо Иванов: Кулоарното кудкудякане за тефтерчетата на Златанов няма да помогне