Още едно румънско лято за попфолк дивите, които представиха новите си поппарчета. Чуй, виж и оцени!

Изпълнителките в лекия жанр често се изкушават да се доказват в други музикални стилове. Единият вариант са народните песни, а другият - румънското диско.

Българската песен за Евровизия 2012 Love Unlimited, представена в Баку от Софи Маринова, често беше критикувана, че експлоатира популярния саунд от северната ни съседка. Най-чести бяха сравненията с хитовете на румънката Ина.

Сега обаче попфолкът ни черпи вода направо от извора. Андреа например атакува международния пазар с англоезичното Only You, осъществено съвместно с Габриел Дави и музикалната компания "Ротон", в чийто каталог са звезди като Ина и "Акчент".

Вече е налице и видеоклипът - семпъл, но стилен, заснет от Мартин Макариев. В екранния партньор на певицата пък беше разпознат нашумелият преди няколко години фитнес инструктор Станислав Илиев - Финдо, участвал във втория сезон на "Сървайвър".

Не изостава и ДесиСлава, която пуска поппесните си под артистичния псевдоним Dess.

Летният й денсхит от миналата година I Like е от румънски произход - и екранизиран в типична лятна обстановка, на плажа.

С името Дес - и с този стил - тя се пробва и в българския конкурс за Евровизия 2012, като първоначално се спрягаше за фаворитка, но в крайна сметка отстъпи на Софи Маринова.

Още по-сполучливо е новото й румънско парче, което излезе тази седмица. То е дело на същия екип, с музикалното участие на Матиас Ендоор.

Заглавието е подобно на песента на Андреа - Only One. Засега го чуйте само като аудио.