Звездата от актуалния в кината "Рок завинаги" навършва 50 на 3 юли, а няколко дни преди това дойде и новината, че съпругата му Кейти Холмс е подала молба за развод

Актрисата, която в миналото беше популярна от сериала "Кръгът на Доусън", така и не можа да достигне звездния статут на съпруга си.

Виж трейлъра на филмовия мюзикъл с Том Круз "Рок завинаги", вече в кината

Том Круз и Кейти Холмс събраха знаменитости от цял свят на сватбата си в италиански замък край Рим на 18 ноември 2006 г.

Дъщеричката им Сури се роди няколко месеца преди това и когато стана на половин годинка, се появи заедно с прочутите си родители на корицата на списание "Венити феър". Фотосесията беше заснета от Ани Лейбовиц.

Кейти е третата му съпруга - преди това Том е бил женен за Мими Роджърс, а от 1990 г. до 2001-ва негова партньорка в живота и на екрана е Никол Кидман, с която имат две осиновени деца - Изабела и Конър.

Представител на актьора коментира, че той е "дълбоко натъжен" и мисли основно за трите си деца.

Том Круз на баскетболен мач от НБА с осиновения си син Конър, 2010 г.

От самото начало на брака между Холмс и Круз, наричани от медиите със сборното име ТомКат, се носят слухове и за тяхната раздяла, а като причина най-често се сочеше принадлежноста на актьора към сциентоложката църква.

Нейният адвокат коментира пред списание "Пийпъл", че разводът е лична тема, която засяга само Кейти и семейството й.

Тя щяла да действа в интерес най-вече на дъщеря си, която вече е на шест и минава за едно от най-разглезените деца в Холивуд. Според американските медии Кейти ще настоява малката Сури да остане да живее при нея.

Междувременно от "Пийпъл" припомниха някои от най-щастливите мигове на ТомКат в кратък видеоматериал.