Партито с легендарния диджей е в столичния клуб Mixtape 5 на 11 февруари, заедно с няколко негови български колеги и специален гост - българската звезда от продължението на филма Анжела Недялкова

Едно от ключовите имена на световната денссцена през последните три десетилетия гостува у нас по повод премиерата на "Т2 Трейнспотинг 2", по кината у нас от 17 февруари.

За да отпразнуват завръщането на филма феномен, белязал възприятията на цяло поколение, организаторите от Deviant nights канят легендарния Дарън Емерсън да застане зад пулта в столичния клуб Mixtape 5 на 11 февруари.

Виж още: Българска актриса в продължението на "Трейнспотинг"

Звездата на 19-годишния тогава Дарън изгрява с групата "Ъндъруърлд", с която издават три албума и оказват влияние върху цялата музикална култура - Basement Jaxx и Daft Punk се вдъхновяват от тях за облика на концертите си, а групи като "Ю ту" и "Рейдиохед" вкарват електронно звучене в албумите си.

През 1995-а излиза сингълът им Born Slippy, което режисьорът Дани Бойл избира за саундтрака на "Трейнспотинг", превръщайки го в своеобразен химн на онова време.

Емерсън продължава да е институция в електронната музика и след като напуска групата, като солов изпълнител, с ремиксите си на Фатбой Слим, "Продиджи", "Кемикъл брадърс", Бьорк.

Лейбълът му Underwater неслучайно е оценен от реномираната библия за електронна музика DJ Mag като най-добрия на Острова. Успешен е и лейбълът му Detone, който издава единствено клубни сингли.

Техно новаторът не спира да твори, като и досега изненадва с тайнствени проекти като The White Lamp и Huffa, а напоследък си сътрудничи с млади таланти и продължава да експериментира в участията си на живо.

Заедно с него зад пулта в голямата A-side зала тази събота застават и двама от най-утвърдените диджеи на българската електронна сцена: Ясен Петров и Стивън. По същото време партито в малката B-side зала е в ръцете на Калоян Колев и Теодор Кръстев, познати в ъндърграунд средите под името Eternal.

Билети за "Трейнспотинг" партито могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, Epay Go, всички каси на EasyPay и мрежата на Eventim на цена 24 лв.

Като специален гост на вечерта, направо от оранжевия килим в Единбург, където в края на януари се състоя премиерата на Т2, се очаква актрисата в една от главните роли във филма - Анжела Недялкова.