Българинът напусна турнира още на четвъртфинала и ще загуби нови точки в ранглистата, тъй като миналия сезон игра на финал

Григор Димитров не успя да се измъкне от кризата, в която попадна от началото на сезона, и загуби на 1/4 финала от турнира по тенис в Стокхолм, след като беше надигран от Томаш Бердих с 0:2 сета, в отделните части 5-7 и 4-6.

В първата част срещата вървеше гейм за гейм, а всеки от двамата тенисисти печелеше с лекота подаването си. В края на сета при 5-5 гейма чехът направи пробив и поведе в резултата, а след това, макар и трудно, взе подаването си и стигна до успеха със 7-5.

Димитров и Бердих предпочитаха играта от основната линия, което в повечето случаи помагаше на чешкия тенисист. По-нестандартните отигравания носеха точки за Григор. Той обаче рядко сменяше темпото и остави съперника си да води играта в края на сета, отбелязва Би Ти Ви.

По същият сценарий започна и втория сет. След като си размениха по един гейм, в третия Бердих получи два шанса за пробив. Българинът, от своя страна, демонстрира здрави нерви, не допусна колебание и след чудесна къса топка не остави шанс на опонента си.

В следващия гейм Григор получи същата възможност за пробив след две невероятни отигравания, но и той не се възползва от възможността си. При 4-4 и свое подаване Григор Димитров направи непредизвикана грешка, а след това и двойна, което му костваше пробив. При 4-5 най-добрият български тенисист имаше възможност за пробив, но отново не я оползотвори и загуби с 4-6.  

По традиция Димитров създаде по-красивите положения в мача, но с практична игра и мощен сервис Томаш Бердих имаше предимство в мача и ще защитава титлата си от миналата година. Все пак Гришо показа напредък в играта си на фона на досегашното си представяне през сезона.  

Така Григор Димитров напусна турнира в Стокхолм още на четвъртфинала и ще загуби нови точки в ранглистата, тъй като миналия сезон игра на финал. В единия полуфинал тази събота спорят Джак Сок и Ришар Гаске, а в другия двубой - Томаш Бердих с победителя от срещата Маркос Багдатис-Жил Мюлер.

Виж още: Словашка красавица разкри: Григор бе първият ми мъж

Източник: Би Ти Ви