Някои хипотези за продължението на събитията от "Отмъстителите: Война без край", в което ключова роля се очаква да играят Небула от "Пазителите на Галактиката", Джанет ван Дайн от "Антмен и Осата" и новата супергероиня Капитан Марвъл (видео)

Заглавието може да ви звучи като предсказание на врачка, но зад Океана, където познават отлично комиксовите сюжети на "Марвъл", вече циркулират поне няколко хипотези, свързани с продължението на кинохита "Отмъстителите: Война без край" - и всички те са свързани с познати или нови супергерои от нежния пол.

Виж още: Третият "Отмъстителите" с най-касов премиерен уикенд

"Отмъстителите 4" излиза д година и трябва да сложи точка на историята, започнала през 2008 г. с "Железния човек". Това ще е 22-рото заглавие във филмовата вселена на "Марвъл".

Номер 20, по кината от петък, 6 юли, е "Антмен и Осата", втори самостоятелен филм за Човека мравка, който след това се появи и в "Първият отмъстител: Войната на героите".

Човекът мравка е един от най-обичаните супергерои на "Марвъл". Той дебютира като алтер-егото на д-р Ханк Пим още през 1962-ра, а година по-късно се появява в първия комикс за Отмъстителите. Техен член и съосновател е и Осата, чийто комиксов дебют е също през 1963 г.

Дейстието в продължението на филма от 2015 г. се развива преди и по време на "Отмъстителите: Война без край", а още по-важна роля в него има не само Хоуп ван Дайн (Еванджелин Лили) в костюма на Осата, но и майка й Джанет ван Дайн (Мишел Пфайфър), съпруга на д-р Ханк Пим (Майкъл Дъглас).

Актрисата, която тази година навърши 60, има опит с комиксовите превъплъщения още като Жената котка от "Батман се завръща" (1992) на Тим Бъртън. Нейният персонаж е оригиналната Оса, първият супергерой от нежния пол, а екранната й дъщеря, въоръжена с крила и бластери, влиза в историята като първото женско име в заглавието на филм от киновселената на "Марвъл комикс". 

Новата Оса и нейната майка заемат централно място и на плаката за "Антмен 2", вдясно от централния образ на Антмен / Скот Ланг (Пол Ръд).

Сюжетът:

Докато Скот е под домашен арест и се опитва да съчетае отговорностите си като баща със своето ново амплоа на супергерой, д-р Ханк Пим и Хоуп ван Дайн го призовават на нова спешна мисия... Двамата с новата Оса трябва да изгладят проблемите помежду си, за да може новосформираният им тандем да се сработи и заедно да разкрият тайните от своето минало, най-голямата от които е свързана с мистериозно изчезналата Джанет ван Дайн.

По време на мисия през 80-те, в края на Студената война, партньорката на д-р Пим се е смалила повече от необходимото и е останала изгубена в свръхминиатюрния Квантов свят. Успешното излизане на Ланг от подобна ситуация в първия "Антмен" обаче обнадеждава близките й, че тя е още жива и може да се завърне...

Сега усилено циркулират хипотези, че информацията, която тя е придобила през 30-годишния си престой в микровселената, може да се окаже от ключово значение за Отмъстителите и борбата им с титана Танос...

Виж още: "Малък голям живот" и още 10 филма с миниатюрни хора

"Антмен и Осата" съдържа в още по-голяма степен онези качества, с които се открои "Антмен": съчетание от комедия, криминале и екшън по улиците на Сан Франциско (но заснет основно в Атланта, щата Джорджия), с акцент върху семейните ценности.

Сред достойнствата на новия филм е и работата на екипа по специалните ефекти, който умело борави с три различни мащаба - на реалния, миниатюрния и великанския Антмен. 

Основният опонент на заглавните герои, които се очаква да се завърнат и в трети филм, също е свързан с Квантовия свят и е жена. 

Ейва, наричана още Призрак, се играе от британската актриса Хана Джон-Кеймън ("Играч първи, приготви се", Орнела от сериала "Игра на тронове") и също носи супергеройски костюм... Впрочем такъв персонаж има и в комиксите, но от мъжки пол.

Сега феновете са в очакване на филм 21, с премиера на 8 март 2019 г.

"Капитан Марвъл", чието действие се развива през 90-те, трябва да ни покаже предисторията на най-могъщия супергерой от комиксите на "Марвъл" досега (по-силен дори от Най-силния отмъстител - Хълк).

Виж още: Филмите на "Марвъл", преразказани накратко

Карол Данвърс (носителката на "Оскар" Бри Ларсън) се сдобива със суперсилите си, когато Земята е въвлечена в галактическа война между две извънземни раси през 90-те години, а появата й в съвременността беше загатната с нейната емблема след финалните надписи на "Отмъстителите: Война без край"...

Синята Небула от двата "Пазители на Галактиката" също играе важна роля в битката с Танос - нейния втори баща, на когото тя се е зарекла да отмъсти.

Тялото й е наполовина механизирано - резултат от постоянните травми, които е претърпяла в двубоите си с друго от осиновените деца на титана, зелената Гамора. Двете сестри най-сетне са се помирили и обединили срещу своя осиновител...

Според сюжета на комикса The Infinity Gauntlet (1991) именно Небула успява да отнеме от Танос металната рицарска ръкавица с шестте Камъка на безкрайността. В оригиналната история се намесва и Адам Уорлок - персонаж, когото се очаква да видим едва в "Пазители на Галактиката, vol. 3", планиран за 2020 г.

Именно затова в "Отмъстителите 4", който излиза напролет, неговата роля във финала на историята за Камъните на безкрайността може да бъде прехвърлена на Капитан Марвъл...

Някои от основните женски персонажи в досегашните 19 филма от киновселената на "Марвъл", които имаха индивидуални плакати за "Отмъстителите 3: Война без край" - начело с агентката от "ЩИТ" Наташа Романоф / Черната вдовица (вляво), отдавна очакваща свой самостоятелен филм...