Вече бизнесдама и майка на три деца, секссимволът се завръща с "Лоши момичета" / L.A.'s Finest, сериал по екшън трилогията с Уил Смит и Мартин Лоурънс. Партнира й актрисата от втория филм Габриел Юнион

Джесика Алба, една от най-сексапилните актриси от близкото минало, вече е майка на три деца и бизнесдама. 

Виж още: В гардероба на Джесика Алба

Еднакво елегантна във вечерни рокли и по дънки, тя е родена в Калифорния, а във вените й тече европейска (датска, френска) и мексиканска кръв. От дете се снима в телевизията и киното, но бива забелязана в "Целуни ме" (1999) с Дрю Баримор. Така стига до главната роля във фантастичния сериал "Ангел на мрака" (2000-2002), продуциран от Джеймс Камерън.

След 2005 г., когато играе в "Синята бездна" и "Sin City: Град на греха", се настанява трайно в класациите на мъжките списания за най-сексапилните жени в света - макар че спазва принципа си да не се снима без дрехи.

Видео: "Град на греха" - продължението, 2014 г.

Между популярните й роли е и супергероинята на "Марвъл" Сю Сторм / Невидимата жена в две комиксови екранизации за Фантастичната четворка (2005-2007), а последно я гледахме редом с Джейсън Стейтъм в снимания у нас "Механикът 2: Възкресение". Нерядко обаче филмите й попадат и сред номинациите за "Златна малинка"...

От 2008 г. Джесика е омъжена за Кеш Уорън, а през последните години пропагандира екологичния начин на живот чрез фирмата си The Honest Company, която предлага домакински, бебешки и козметични продукти без токсини. За тази своя дейност е удостоена с интернет наградата "Уеби 2016" в категорията "Предприемач на годината".

Нейното голямо завръщане на малкия екран "Лоши момичета" (с оригинално заглавие L.A.'s Finest) е своеобразна женска версия на екшън трилогията с Уил Смит и Мартин Лоурънс "Лоши момчета", която започна по кината през 1995-а под режисурата на Майкъл Бей - и завърши в началото на тази година.

Видео: "Лоши момчета" за трети път

Тв премиерата на сериала у нас, 27 април, се падна точно преди 39-ия рожден ден на Джесика Алба. Партнира й Габриел Юнион, която влиза отново в ролята си от "Лоши момчета 2" (2003) - спецагентката Сидни "Сид" Бърнет, сестра на Маркъс Бърнет (Лоурънс).

Последно забелязана да разбива могъщ наркокартел в Маями, щата Флорида, тук тя е оставила сложното минало зад гърба си, за да стане следовател в полицията на Лос Анджелис, Калифорния, прочутата LAPD. Сега Сид лови престъпници в тандем с Нанси Маккена (Алба) - работеща майка, чийто живот също никак не е лесен...

Самата Габриел, позната от филми като "Луди амазонки" (2000) и сериала "Да бъдеш Мери Джейн", е на 47 и от няколко години е омъжена повторно за топбаскетболиста от NBA Дуейн Уейд, доскоро звезда в отбора на "Маями хийт".

Ето какво споделят двете звезди на "Лоши момичета" за екранното си партньорство, което вече е подновено за втори сезон:

- Габриел, последно видяхме Сид доста отдавна, в Маями, като агентка по борба с наркотиците. Защо отиде при Джери Брукхаймър с идеята да я върнете на екран?

Габриел Юнион: На хартия Сид звучеше като наистина кораво ченге, макар и съвсем в началото на кариерата си, но на екрана излезе така, сякаш е изтеглила късата клечка. Тя е по-малката сестра на Маркъс и гадже на Майк Лаури (Уил Смит - бел.ред.) и изглеждаше съвсем надеждно ченге от Агенцията по контрол на наркотиците, а накрая се оказа, че брат й и гаджето трябва да я спасяват.

Е, аз не се примирих с това, защото през цялото време смятах, че Сид заслужава повече. Исках да създам нова история, вътре във вселената, наречена "Лоши момчета", където Сид си партнира с равностойна във всяко едно отношение загадъчна мацка. И ако някой ще спасява някого, то и ние ще се спасяваме една друга.

- С какво точно се занимава Сид в лосанджелиската полиция сега?

Габриел Юнион: Една загадка я изпраща от Маями в Лос Анджелис, защото всъщност "Лоши момчета"  започна в Ел Ей. Сид бяга от миналото си, но в известна степен и КЪМ него...

- А ти, Джесика, какво ще кажеш за героинята си Нанси?

Джесика Алба: Джери Брукхаймър ми се обади по телефона, докато още бях в отпуск по майчинство. Току-що бях родила третото си дете, когато агентът ми ме посъветва да прочета сценария. В никакъв случай не мислех, че съм готова да се завърна на екран толкова скоро, но прочетох сценария и не можах да устоя на изкушението.

Прекалено беше добър, за да се откажа просто така. Толкова е забавно да гледаш как две мацки сритват задници, разменят си пиперливи шеги, имат истинско приятелство помежду си и споделят подобно трудно минало! Къде беше това предложение досега в кариерата ми, чудя се? А черешката на тортата е, че и двете сме цветнокожи - толкова свежо и модерно!

- Как би описала двете героини?

Джесика Алба: Сид е необвързана и доста сурова, действа по свой собствен начин, движи се по собствени правила. Нанси е по-дисциплинирана и следва протокола. Тя има семейство, но и драматично минало, което не спира да се връща към нея - независимо дали й се иска или не.

И на двете ни се случват моменти, които споделяме, когато се чувстваме изгубени и сами. Тогава намираме онова, което ни свързва най-силно, и благодарение на него успяваме да изградим силна връзка - не само като партньори в работата, но и като сърдечни приятелки. И е наистина върховно да наблюдаваш две жени, които нямат нужда от мъж, за да да ги спасява!

- Отдавна не се беше занимавала с телевизия. Какво те накара да започнеш пак?

Джесика Алба: Достигнах етап ва кариерата си, а и в бизнеса си, в който почувствах, че имам нужда от почивка. Почти по едно и също време се захванах с бизнес и от нула деца се озовах с три броя! Беше наистина изтощително физически и емоционално.

Така че захващането със сериала за мен е почивката, който си взех от другата част на живота си, защото приемам това предизвикателство като забавление. Забавно е да вляза в кожата на доведена майка на тийнейджърка, който е в най-трудната възраст и нищо не прави като хората, но има добро сърце и чисти намерения.

Харесва ми да преживявам тази особена връзка между по-младата и по-възрастната жена, но освен това има голяма динамика и в отношенията ми с героинята на Габ - две пораснали, лоши момичета, които имат коренно различен подход към живота, но и двете знаят как да оцеляват сами! Цял нов и различен свят, който преживявам с голямо удоволствие!

- Има ли нещо в героинята ти, привнесено от теб и твоя персонален житейски опит?  

Джесика Алба: Да! :) И двете с Габриел се опълчихме срещу баналността! Все се опитваха да ни вкарат в някакви банални ситуации, но тъй като и двете мразим баналността в живота, успяхме да се прeборим и така героините ни не станаха банални!

- Сид проявява разнообразни вкусове по отношение на връзките си с мъже и жени, а освен това правите сериозни препратки към етническа принадлежност, пол и предразсъдъци. Търсен ефект ли е?

Габриел Юниън: Да - и мисля, че е много важно всички тези теми да присъстват, но без да се прекалява.

Джесика Алба: Без да се надценяват или да ги превръщаме в самоцел. Искахме да нормализираме тези преживявания, колкото е възможно повече и да позволим на публиката да си вземе толкова, колкото на нея й харесва.

- И двете сте цветнокожи в полицейски сериал във времена, в които полицейските своеволия ескалират, а борбите на цветнокожите не слизат от водещите новини. Обмислихте ли това?

Габриел Юниън: Абсолютно! Ние наистина се опитваме да се борим срещу истинските лоши, а не да се занимаваме с глупости само и само да пълним затворите. Искаме да покажем различен подход в полицейската работа, в която първо задаваме въпроси и едва след това стреляме, ако се наложи... Да подходим с отговорност към труда на полицаите.

Без да издаваме нищо предварително, но в един от епизодите си имаме работа с огромна маргинална общност. В този ден буквално спряхме работа, докато не се уверим напълно, че няма да навредим по някакъв начин на тази голяма, пренебрегвана общност, като я включим в сериала. Нищо не пречи да поемем въздух, да си дадем време, за да сме убедени, че постъпваме правилно, да подходим човешки.

Джесика Алба: Беше предмет на много дискусии. Наложи се да пренапишем доста от сцените. Майка ми винаги ме е учила да мисля извън клишето, да руша граници и да давам всичко от себе си, за да направя онова, което трябва. Половинчатите усилия винаги водят до половинчати резултати!

- Носят се слухове за едно твое видео, когато си едва на пет, в което заявяваш, че си феминистка и искаш да станеш актриса, когато пораснеш. Така ли е? 

Джесика Алба: Точно така, мисля, че видеото е от Дисниленд. Там заявявам: "Аз съм независима жена и съм феминистка. Мога да бъда каквато пожелая и искам да стана актриса!" (Смее се). Баща ми е феминист и винаги ме е учил да не разчитам на мъжете: "Бъди независима, прави това, което сама пожелаеш!" - това ми повтаряше често.

Той искаше да не завися финансово от мъжете, да мога да се оправям сама и макар, докато растях, да не разполагахме със средства, за него беше наистина важно да се чувствам така, че винаги да искам да бъда независима.
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook