След кинохита им "Лоши момчета" (1995) и неговото продължение от 2003 г. Уил Смит и Мартин Лоурънс се завръщат като полицейски тандем в "Лоши момчета завинаги", предпремиерно в кината у нас от 15 януари

Уил Смит е сред любимите ни кинозвезди, с десетки милиони последователи в социалните мрежи, а миналата година игралният "Аладин", където се боядиса в синьо за култовата роля на Джина, стана най-касовият филм в неговата кариера досега.

В самия край на миналата година излезе и пълнометражната анимация "Шпионски бъркотии", където героят е негово копие, но в стил "Джеймс Бонд", не "Мъже в черно". 

Игралните му проекти в киното обаче, като миналогодишният "Близнакът" на Анг Лий, напоследък нямат особен успех - и сега той се завръща към добре познатата формула от "Лоши момчета" (1995), един от жалоните в неговата филмография, отново с подкрепата на продуцента Джери Брукхаймър.

Екшън комедията проследяваше ежедневието на двама следователи от отдела за борба с наркотиците в Маями, щата Флорида, и бе режисьорски дебют за бъдещия продуцент на поредицата "Трансформърс" Майкъл Бей, който се завърна да режисира и продължението през 2003 г.

Сега режисурата е поета от белгийското дуо Адил ел Арби и Билал Фалах (ангажирани и с "Полицаят от Бевърли хилс 4"), а наред с продуцента на първите два филма Джери Брукхаймър, сега с продуцентска роля се нагърбва и самият Уил Смит.

Отново до него е и екранният му партньор Мартин Лоурънс, който през 90-те години имаше свой комедиен сериал, "Мартин", излъчван по "Фокс" в продължение на пет сезона. В първото десетилетие на XXI век той беше звезда и на трилогията "Агент XXL", където като ФБР агент под прикритие се дегизираше до неузнаваемост във възрастна жена, т.нар. Big Momma.

В "Лоши момчета завинаги" Уил и Мартин се превъплъщават за трети път в култовите си персонажи Майк Лаури и Маркъс Бърнет. След толкова години партньорство двамата герои са поели в различни посоки - и в личен, и в професионален план: Маркъс е улегнал, иска да намали темпото, за да прекарва повече време със семейството си, докато Майк продължава опасния живот на "лошо момче", което го въвлича в животозастрашаваща схема.

Разбира се, Маркъс няма друг избор, освен да се върне в играта, за да помогне на Майк в тази последна мисия... защото те ще са заедно до края.

"Лоши момчета завинаги" е по кината у нас от този петък, 17 януари, с предпремиерни прожекции още от 15-и.