В премиерния екшън с Джейсън Стейтъм, сниман и у нас, могат да се видят локации в София, Варна и на връх Бузлуджа, както и няколко родни лица (видео)

"Механикът: Възкресение", по кината у нас от 2 септември, е забележителен за родния зрител не толкова заради любимият им екшън герой Джейсън Стейтъм и сексапила на Джесика Алба.

Филмът на режисьора Денис Ганзел е сниман в няколко държави, сред които Тайланд, Малайзия, Австралия и нашата страна, а на екрана могат да се разпознаят Варна, София и връх Бузлуджа, където соцпаметникът е превърнат в хеликоптерна площадка.

Виж още: Британци заснеха научнофантастичен филм на Бузлуджа

Родното участие не се изчерпва с това - в актьорския състав има и няколко български имена като Атанас Сребрев (сериала "Фамилията") и каскадьора Райчо Василев, популярен от тв сериала "Спартак: Кръв и пясък".

Тук той влиза в ролята на бодигард, който работи за злодея Крейн, игран от Сам Хезълдайн.

Сред звездите на филма, продължение на "Механикът" (2011), са още Томи Лий Джоунс и Мишел Яо.

Сюжетът: Героят на Стейтъм - Артър Бишъп, за пореден път смята, че е оставил миналото зад гърба си, когато разбира, че най-големият му враг застрашава любовта на живота му Джина (Алба). Той е принуден да обиколи света, за да извърши три невъзможни убийства - и да го направи така, както може най-добре: да изглеждат като случайни инциденти.

Източник: "Лента"