Един от най-обичаните анимационни филми, представен под съпровода на симфоничен оркестър и хор

Покритото със сняг кралство Арендел е на път "да завладее" България и зала 1 на НДК. На 21 декември публиката в София има възможността да се наслади на една от най-обичаните продукции на "Дисни" и най-гледаната анимация на всички времена с Disney Concerts: "Замръзналото кралство: филм с музика на живо".

Събитието в зала 1 на НДК ще се превърне в неповторимо преживяване, при което всеки момент от този пленителен филм ще оживее на големия екран под съпровода на първокласен симфоничен оркестър и хор, изпълняващ песните и озвучаващ на живо през цялото време. 

Едва ли има по-добър начин да се насладим на онези прекрасни и забиващи се в главата песни от обичания филм на "Дисни": Let It Go ("Слагам край"), Do You Want To Build A Snowman? ("Искаш ли да си направим снежен човек?) и Love Is An Open Door ("Любовта е отворена врата"), представени на живо от професионални музиканти за първи път в България на това изключително събитие. 

Фотогалерия: Най-симпатичният снежен човек

"Замръзналото кралство" е най-касовият филм на Дисни за всички времена, с приходи над 1 милиард долара приходи по света, приет с безкраен възторг от критиката и публиката, носител на два "Оскара", награда на Британската академия и "Златен глобус". Само в България 230 хил. души са го гледали в киносалоните, превръщайки го в най-успешния филм на "Дисни" у нас до момента.

Историята, намерила вдъхновение в мотиви от "Снежната кралица" на Ханс Кристиан Андерсен, се отличава със своите запомнящи се персонажи и незабравима музика. 

Дженифър Лий, режисьор и сценарист, споделя: "Филмът започна от съвсем простичката идея за силата на семейството и се превърна в нещо още по-възхитително и от най-смелите ни представи. Това е разказ за страха, противопоставен на любовта, за преживяванията на едно семейство по време на вълнуващо пътуване - разказ за преодоляването на страха и намирането на истинския смисъл на любовта."

Видео: "Българската" Снежна кралица пее на 25 езика

"Замръзналото кралство: филм с музика на живо" ще бъде представен в България единствено на 21 декември 2016 г. Събитието се реализира от Disney Concerts и Keen Acts - агенцията, която осъществи "Кръстникът Live" миналата година

Билетите (на цена от 45 до 80 лв.) тръгват в продажба от 2 септември, като могат да бъдат намери в OMV, The Mall, билетния център на НДК, както и в мрежата на "Ивентим" из цялата страна.