Супермоделът показа булчинската си рокля ("Диор", от Мария Грация Чиури), вдъхновена от сватбения тоалет на една холивудска звезда...

Миранда Кър се омъжи за основателя на "Снапчат" Евън Шпигел през май, а церемонията се състоя в имението на двойката в Калифорния пред само 45 гости.

Виж още: Седем неща, които научихме за Миранда Кър и секса

Първите кадри със сватбената й рокля обаче се появиха в американския "Вог" чак сега, заснети от топфотографа Патрик Демаршелие.

Тоалетът от сатен с апликации на водни лилии е ушит от цял екип кутюриери в "Диор" по дизайн на новия им моделиер Мария Грация Чиури (екс-"Валентино"). Диадемата на главата й, където е закачено булото, е инкрустирана с перли и е дело на шапкаря Стивън Джоунс.

Видео: Никол Кидман като Грейс Кели в "Принцесата на Монако"

Вдъхновението дошло от булчинската рокля на Грейс Кели (1929-1982) за сватбата й с принца на Монако през 1956 г. Холивудската звезда е сред идолите на топманекенката наред с друга вече покойна актриса - Одри Хепбърн, и собствената й баба, "която на 80 успява да бъде шик без усилия: с хубав панталон, бяла блуза, шал и малко токче".

Фотогалерия: Миранда Кър в булчинското бельо на Victoria's Secret

Миранда вече е била омъжена за актьора Орландо Блум през 2010-13 г. и има от него син. С втория си съпруг, който е със седем години по-млад, се запознава на парти на Louis Vuitton през 2014-а. Двамата афишираха връзката си на следващата година и се сгодиха през юли 2016 - а тя оповести новината с колаж, на който се видя огромния диамант върху пръстена...

"Забавлявала съм се с модата и досега съм била по-дива, свободна, бохем. Но в този нов период от живота ми моят стил е вече малко по-сдържан", обяснява Кър пред "Вог", които прекарват с нея 24 часа, събрани в 4-минутно видео.